Ekonomi 24.03.2023 07:00

CANİK'ten savunma sanayi basınına destek

CANİK İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Gençay Gençer, "Ülkemizin ihracata ve savunma sanayi ürünlerimizin yurt dışında tanıtılmaya ihtiyacı var." dedi.
CANİK'ten savunma sanayi basınına destek

CANİK, Ankara Teknopark'ta gerçekleşen Savunma Sanayii Medya Zirvesi'ne katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle ve Savunma Sanayii Araştırmaları Merkezi (SASAM) tarafından düzenlenen zirvede, savunma sanayi firmalarının kurumsal iletişim birimleri, sektör basını ve ulusal basın çalışanları bir araya geldi.

Açıklamada zirvedeki konuşmasına yer verilen CANİK İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Gençay Gençer, CANİK olarak faaliyetlerini 3 kıtada 67 ülkedeki ofisleriyle yürüttüklerini ve bu başarıyı medyanın gücü ile sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kurumsal iletişim faaliyetlerimizi; globalde yapılan iletişim, Türkiye çapında yapılan iletişim ve kurum içi iletişim olarak sıralayabiliriz. CANİK, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık'ta ana üretim tesisleri bulunan ve sahipleri Türk olan global bir savunma sanayi şirketidir. Bu kapsamda bültenlerimizi de 10 farklı dilde yayımlıyoruz. Farklı dillerde sürdürdüğümüz iletişim çalışmalarında zorluklar yaşasak da bunun ihracatımıza olan katkısını birebir gözlemliyoruz. Ülkemizin ihracata ve savunma sanayi ürünlerimizin yurt dışında tanıtılmaya ihtiyacı var. Bu noktada kurumsal iletişim faaliyetlerimizin pazarlama alanındaki desteği de yadsınamaz.

Savunma sanayinin bir diğer önemli bir misyonu Türkiye'nin tanıtımı, ürünlerimizin yurt dışına açılması ve sürdürülebilir ihracattır. Bu misyonu destekleyecek şekilde, her sene artarak devam eden ihracat rakamlarımız ve ürünlerimizin kalitesi gözler önünde ama tabii ki biz bununla yetinemeyiz. Daha çok kişinin kalbine dokunmamız gerekiyor."