Magazin 22.02.2020 00:30 Güncelleme: 21.02.2020 20:35

Çağlar Çorumlu'nun yeni komedi oyunu

Geleneksel tiyatro anlayışını kıran, sembolist ve absürd tiyatronun en önemli simgelerinden biri olan Alfred Jarry'nin Übü karakteri, Özgür Erkekli'nin kalemi ve rejisiyle TiyatrOPS tarafından "Übü Hep Übü" oyunuyla yeniden sahneye taşındı. Çorumlu ve genç ekibi seyirciden büyük alkış aldı. 
Çağlar Çorumlu'nun yeni komedi oyunu

Übü Hep Übü’de; yüceltilmiş toplumsal değerleri alçaltan, tüm aşağı değerleri yücelten zamansızlığın içinde basitliğiyle, kabalığıyla, gülünçlüğüyle Übü ve ona eşlik eden kişiliksizleştirilmiş, saf ve gizemli bir yaşama sahip yardımcıları yani “Kenar Süsleri”, zamandan ve mekandan taşarak karşımıza geliyor. Eksik orkestrasının şarkılarıyla bir taşlama komedisi olan Übü Hep Übü’de, Übülük müessesesi kendi kökleriyle birlikte günümüzdeki yerini arıyor.

Özgür Erkekli’nin yazıp, yönettiği “Übü Hep Übü” oyununun ışık tasarımını Ali Pişkin, oyunun koreografisini ise Senem Oluz üstleniyor. Kostüm tasarımını Ceren Eken’in yaptığı oyununun asistanlığını, Gülce Ünlü yapıyor. Afiş tasarımını Buket Pişkin’in ve müziklerini Yunus Emre Terzioğlu’nun, makyaj tasarımını Gila Benezra ve Şermin Kuru’nun yaptığı Übü Hep Übü’nün oyuncuları ise Albina Özden, Cihan Berk Rüzgar, Çağlar Çorumlu, Elçin Afacan, Erkan Baylav ve Yunus Emre Terzioğlu.