Magazin 24.09.2019 08:56 Güncelleme: 24.09.2019 08:58

"Caddelerde Değil Pistlerde Yarışın"

Doğukan Manço, müzikten sonra en büyük tutkusu drift için pistlerde ter dökmeye devam ediyor. "Caddelerde değil, pistlerde yarışın." ilkesiyle yıllardır motor sporlarına emek veren, TOSFED Lisanslı profesyonel drift yarışçısı Doğukan Manço, 46 lakaplı 600 beygir gücündeki aracıyla dün Kayseri'de piste çıktı.
"Caddelerde Değil Pistlerde Yarışın"

Türkiye Drift şampiyonasının III. ayağının düzenlendiği Kayseri Kadir Has Spor Tesisleri'nde gerçekleşen yarışlarda Doğukan Manço ikinci olarak kupa kaldırdı. Otuza yakın pilotun yarıştığı şampiyonada Swapmasters takım ismiyle yarışan Doğukan Manço II. olurken, birinciliği Kıbrıslı pilot İbrahim Yücebaş, üçüncülüğü ise İranlı pilot Reza Fahim aldı.

"Drift Profesyonel Bir Motor Spor Dalıdır, Yeri de Pistlerdir."

Hem izleyicilerin hem de diğer yarışçıların yoğun ilgisi ile karşılanan Doğukan Manço; "Şampiyonluk için çok çalışmak gerekli. Tüm pilot arkadaşlarımı kutluyorum. Uzun zaman sonra kupa kaldırmak çok güzel. Arabam kendi tasarımım, her boşluğumda kendimi garajda onunla uğraşırken buldum, bu bir tutku ve ekip işi. Yıllardır driftin
profesyonel bir spor olduğunu ve pistlerde yapılması gerektiğini savunuyoruz. Bu spora gönül vermiş herkesi yine pistlere davet ediyorum.
Yarışmaya devam edeceğim. Şimdi sırada Türkiye şampiyonu olup, Avrupa'daki yarışlara gitmek var." diyerek tutkusunu anlattı. ARSLAN GÜVEN