Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 24.04.2018 16:52

Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu: "Balıkesir Çok Yakın Zamanda Arge Ve Teknoloji Üssü Olacak"

Balıkesir, Zekai Kafaoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesinin ardından bir hayaline daha kavuşuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu:

Yıllardır hayali kurulan ve Balıkesir’i ARGE ve teknoloji üssü haline getirecek olan Teknokent’in temeli bugün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından atılıyor. Bakan Özlü, Balıkesir’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Kitap Günleri’nin de açılışını yapacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’i kısa zamanda ARGE ve teknoloji üssü haline getireceklerini söyledi.

Geçen hafta Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi misafir eden Balıkesir, bugün de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye ev sahipliği yapıyor. Bakan Özlü, bugün çeşitli temel atma ve açılış törenlerine katılacak.

1950'li yıllarda ABD'de kurulan Silikon Vadisi ile ortaya çıkan teknokentlerden birinintemeli bugün Balıkesir'de atılıyor. Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi'nde temeli atılacak olan Teknokent, üniversite, sanayi ve kent işbirliğini sağlamak için büyük avantajlar sağlayacak.

Tekonokent ile ilgili açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; amaçlarının Balıkesir’i ARGE, bilim ve teknoloji üssü haline getirmek olduğunu kaydetti. Başkan Kafaoğlu, şunları söyledi:"Balıkesir'de üretilecek fikrin elinden tutan ilk kurum Teknokent olacaktır. Fikirler buralarda somutlaşacak, anlam kazanacak, girişimler hızlanacaktır. Haklı bir fikrin, meyve vermemesi söz konusu olamaz. Fikir sahibi olan, fikirlerine güvenen herkese bu merkezlerde yer vardır. Kalkınmak, gelişmek, büyümek ve zenginleşmek, statik kalarak mümkün olamaz. Balıkesir olarak dinamik olmamız, fikir üretmemiz gerekiyor. Çağımızda, özellikle sanayileşmede en büyük ve en değerli sermaye, fikir sermayesidir. Şükürler olsun ki, fikir zengini bir ülkeyiz.

Gerek Balıkesir olarak gerekse ülke bazında genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Girişimcilik açısından kayda değer, çok önemli mesafeler alıyoruz. Hükümetimiz ve Bakanlıklarımız girişimciliği her koşulda teşvik etmeye devam ediyorlar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu tür projelerin her zaman takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bakanımız Faruk Özlü Bey ve kurmayları ile defalarca görüştük. Ve nihayetinde Nisan ayında Sayın Bakanımızın katılacağı bir program ile temelini atacağımızı Balıkesir halkına müjdelemiştik. Şimdi Balıkesir'in gelecek yıllardaki vizyonun belirleyecek bu anlamlı projenin temelini atıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Çünkü işsizliğin panzehirinin, girişimcilik olduğunu biliyoruz ve bunun için Teknokent Projesini çok önemsiyoruz."

Öte yandan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte bugün iki ayrı fabrikanın resmi açılışlarını gerçekleştireceklerini de ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Balıkesir'de yatırımların her geçen gün arttığı artık herkesçe gözleniyor. Emlak değer artışında bu yıl da ilk sıralarda yer almamız Balıkesir'in değerinin artmaya devam ettiğinin açık göstergesidir. Bugün temelini atacağımız teknokentin dışında mobilyacılar sitemizin de temelini atıyoruz. Sayın Bakanımız ile iki ayrı fabrikanın resmi açılışlarını gerçekleştireceğiz. Köprülü kavşaklarımızın temellerini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Çok kısa süre içinde mutlu ve huzurlu şehir Balıkesir için, daha çok iş imkanı sunan ve daha yaşanabilir bir Balıkesir'i inşa etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Bugün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ile beraber olacağız. Geçtiğimiz günlerde de Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli Balıkesir'deydi. Önümüzdeki günlerde de Balıkesir Yatırım Günleri kapsamında Kalkınma Bakanımız ile Kültür ve Turizm Bakanımızı  Balıkesir’e getirmenin planlarını yapıyoruz.  Hükümetimiz Balıkesir'e özel ilgi gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.