Gastro Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 22:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:15

Bursa'nın lezzetleri festivalde vitrine çıktı

Bursa'nın tescilli lezzetleri ve unutulmaya yüz tutan tatları, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Damağımdaki Bursa' temasıyla düzenlediği 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nde vitrine çıktı.
Bursa'nın lezzetleri festivalde vitrine çıktı

Bursa’nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla hazırlanan ve Cumhuriyet Caddesi’nden Atatürk Stadyumu Caddesi’ne kadar uzanan kortejle start alan 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nin resmi açılış töreni Merinos Park’ta yapıldı.

Festival alanının girişindeki kurdele kesilmesiyle başlayan festivalin açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa milletvekilleri, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, gastronomi profesyonelleri, şefler, gastronomi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Bozbey, festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’nin, kültürel mirasın da keşfedileceği bir serüven olacağını belirtti.

Gastronominin kültürün, coğrafyanın ve tarihsel birikimin de yansıması olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Bu yıl, Bursa mutfağı ve ürünlerimizden oluşan bir festival hazırladık. Kentimizin hikayesini, kendi ürünlerimiz ve yemeklerimizle soframızda anlatmak istedik. Soframıza, festivalimize hoş geldiniz. Gastronomi festivalimiz boyunca ürünlerimizi ve Bursa lezzetlerimizi misafirlerimize sunacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından festivale katkı sağlayan firmaların yetkililerine teşekkür plaketi takdim edildi.

Programda, Kebapçı İskender’in baş ustası Yavuz İskenderoğlu ve oğlu Oğuzhan İskenderoğlu ile Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitimini tamamlamış gastronomi öğrencileri tarafından bir Ahilik geleneği olan ‘ŞED Töreni’nin canlandırılması yapıldı.

Törenin sonunda Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey ile protokol üyeleri tarafından festivalin açılış pastası da kesilerek katılımcılara ikram edildi.