Magazin 09.02.2018 08:30

"Bugün Bizim Karne Günümüz"

Gişe rekortmeni Şahan Gökbakar'ın 9 Şubat'ta (bugün) vizyona girecek olan yeni filmi 'Kayhan'ın galası önceki akşam Kanyon AVM Cinemaximum Sinemaları'nda gerçekleştirildi.

Başrolde Şahan Gökbakar’ın olduğu, Togan Gökbakar’ın yönettiği Çamaşırhane Film yapımcılığında vizyona girecek olan filmin galası ünlüler geçidine sahne oldu. Galaya el ele gelen Şahan- Selin Gökbakar çifti ilgi odağı olurken davetliler arasında Engin Altan Düzyatan- Neslişah Alkoçlar, Mustafa Ceceli, Selçuk Aydemir, Murat Cemcir, Zuhal Topal-Korhan Saygıner, Işıl- Rüştü Rençber, Nilgün Belgün ve kızı Oylum Şahin, Yılmaz Ulusoy, Hakan Ural, Cemal Hünal-Lale Cangal ve Emir Aksüt gibi isimler yer aldı.
‘Kayhan’ filmiyle ilgili heyecanını paylaşan Şahan Gökbakar “Bizim için yeni bir heyecan, yeni bir karakter. Televizyonda yapmıştık skeç olarak ama film olarak hayatımıza yeni girdi. Biliyorsunuz Recep İvedik’leri yapıyoruz. Böyle başka filmler de yapacağız. İnşallah seyircimiz mutlu olur ve bol bol güler. Beklentimiz bu” dedi.

“TOGAN’IN BENİ SETTEN KOVMUŞLUĞU VAR”

Kardeşi Togan Gökbakar ile iş birliklerini esprili bir dille anlatan Şahan Gökbakar “Yönetmen her zamanki gibi son derece şıktı. Sette smokinini eksik etmezdi. 7/24 böyle çalışır kendisi. Böyle bir tarz belirledi. İyi anlaşıyoruz. Abi kardeş olmanın getirdiği kolaylıklar var ama sette abi kardeş durumumuz yok. Patron kendisi olduğu için güzel kalaylar bizi. Beni setten kovmuşluğu var, sonra baktılar ne yapacaklar ben olmayınca. Mecbur geri çağırdılar” şeklinde konuştu.
Recep İvedik ve Kayhan karakterlerinin çok farklı olduğunu vurgulayan Şahan Gökbakar “Fragman Recep İvedik’ten sonra en fazla izlenen ikinci fragmanımız oldu. Bence Recep’i geçmez diyorum. Recep’i de biz yaptığımız için sorun yok. Birbirleriyle alakaları yok. İki uç diyebiliriz. Dışlanmışlıkları ezilmişlikleri ve ötelenmişlikleri benziyor olabilir. Kendine ait bir dünyası var. Ben çocukluğumda böyle şeyler yaşamadım” açıklamasını yaptı.

“EVDE EŞİMDEN BASKI GÖRÜYORUM”

Gökbakar, ‘ Recep İvedik’i geçme konusunda baskı hissediyor musunuz?’ sorusunu ise “Evde baskı görüyorum eşimden. Biz tamamen sevdiğimiz hikayeleri filmleştirmek için çabalıyoruz, onun yanında da seyircimizi güldürmek amacını güdüyoruz. Birinci amacımız hep bu oldu. Recep İvedik gişeleri çok yukarıda olduğu için ister istemez bizim yaptığımız diğer filmler de onunla kıyaslandığında bir baskı var mı sorusu oluyor ama şu ana kadar en az 2 milyon yapmışız gişe. 2 milyon yapacağım diye de bir insan baskı duyar mı bilmiyorum. Böyle bir sıkıntı duymuyoruz. Bu çok ciddi bir rakam, belki Türkiye’de 150 film çekiliyorsa yılda, 2 milyonu geçen bir elin parmaklarını geçmez. Dolayısıyla bir baskımız yok. Çok rahatız ve eğleniyoruz. Her filmin kendine göre kısmeti oluyor, bizim de karne günümüz bugün” diye yanıtladı.
Şahan Gökbakar, yakın arkadaşları Engin Altan Düzyatan ve Mustafa Ceceli’nin kendisiyle bir filmde oynamaya sıcak bakması konusunda “Mustafa Ceceli, Engin Altan Düzyatan, ben de onlarla oynamayı çok isterim. Birbirini tanıyan insanların bir arada olması güzel ama projeye bağlı. Mustafa müzik dünyasını kasıp kavuruyor, Altan dizi dünyasını, biz de sinema dünyasını birazcık ucundan kasıp kavuruyoruz. Çocukluk arkadaşlarının böyle olması güzel olmuş” yorumunda bulundu. Yönetmen Togan Gökbakar “Eğlenceli bir film oldu, umarım izleyenler de beğenir. Biz bir filme karar verirken kendi eğleneceğimiz filmi çekiyoruz. İnsanlar da eğlenirse ortak noktada buluşulmuş oluyor. Bu da eğlenerek çektiğimiz, yazarken eğlendiğimiz bir filmdi. Sonucu da öyle olur inşallah” dedi.
Filmin oyuncularından İrfan Kangı “Recep İvedik’in başarısı zaten malumunuz. Sette söylemiştim, önümüzdeki proje Kayhan vs Recep olmalı. Aynı filmde buluşsalar güzel olur. İnşallah yeni bir rekor gelsin. Recep de zirvede yalnız olmadığını anlasın” diyerek iddialı konuştu. Gökbakar, bunun üzerine “Marvel karakterleri gibi böyle bir şey yapılabilir” şeklinde konuştu.

Gecenin konuklarından Mustafa Ceceli “Yol yorgunuyum. Hem Rize hem Trabzon’da Karadeniz sahilinin tamamında çekim yaptık ama hava çarptı. İstanbul’da 10 saat uyumuşum, hala kendime gelemedim. İkinci günü sahil tarafına indik. İlk defa ağ attım. Zor bir deneyimmiş. Karadeniz Karadenizliğini yaptı” dedi.

“ŞAHAN KOMEDİ DUAYENİ”

Ceceli “Şahan hem ilkokul arkadaşım. Geçen sene de gelmiştim filmine. Mizah anlayışını da seviyorum. Hep Recep İvedik’leri izledik. Kayhan’da nasıl bir şey yaptı merak ediyorum. Fragmanını gördüm. Komedi konusunda duayen, eminim müthiş bir film hazırlamıştır. Dişleri merak ediyorum, o koca dişlerle nasıl çekti o kadar filmi.” derken kendisinin de bir filmde oynamak isteyebileceğini “Bizim whatsapp mesajlaşmaları genel olarak hep böyle değiştirdiğimiz ses tonlarıyla olduğu için Şahan’a whatsapp’ta kendimi göstermeye çalışıyorum. Komşuyuz da, bize aşure yolladı. Instagram’da görüyorum ‘Şahan aşure nerede?’ diyorum. Bir bakıyorum kapı çalıyor aşure gelmiş. Geçen mesaj attı ‘Aşureyi yolladım tabağı bile yollamadınız. Bundan sonra hiçbir şey yok’ diye. Çok iyi kalpli bir insan. Gurur duyuyorum onunla” cümleleriyle anlattı.

“İLERLEYEN YAŞLARDA KOMEDİ OYNAYACAĞIM”

Galaya eşi Neslişah Alkoçlar ile katılan Engin Altan Düzyatan “Bu zamanlarda gülmeye ihtiyacımız oluyor. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz ama insanın biraz da olsa rahatlamaya ihtiyacı oluyor. Umarım iyi olur gişesi. Her şey hayırlı olsun” diyerek yakın dostuna destek verdi. 

3,5 aylık hamile olan Neslişah Alkoçlar, bebeğin cinsiyeti ile ilgili sorulara “Sağlıklı olsun kızı erkeği hiç fark etmez” derken, Engin Altan Düzyatan bu konuda ser verip sır vermedi.
Komedi filmlerinde rol almaya nasıl baktığı sorulan Düzyatan “Komedi farklı, zevkli ve çok da kolay olmayan bir oyunculuk tarzı. Ben üniversitedeyken çok oynardım ama şimdi bambaşka bir tarzda oynuyorum. Bu hiçbir zaman komedi oynamayacağım anlamına gelmiyor ama şu dönemde değil. Belki biraz daha ilerleyen yaşlarda oynarım” dedi.
Alkoçlar, eşinin uzun saçlı imajıyla ilgili ise “Ben her halini çok yakışıklı buluyorum ama kısa haliyle daha çok beğeniyorum. Benim için daha güzel olur tabii ki” yorumunu yaptı.

“GURUR DUYUYORUM KOCAMLA”

Şahan Gökbakar’ın şıklığıyla dikkat çeken eşi Selin Gökbakar, film sonunda eşini övmeyi ihmal etmedi. Gökbakar “ Gurur duyuyorum kocamla. Gökbakar soyadına yakışır bir film olmuş. Bol kahkaha atmak ve güzel vakit geçirmek için ‘Kayhan’ gerçekten iyi bir tercih olacak” diye konuştu.

“ŞAHAN KENDİSİNDEN BEKLENENİ YAPMIŞ”

Filmden çok keyif aldığını ve sürekli güldüğünü vurgulayan Murat Cemcir “Şahan yine kendisinden bekleneni yapmış. Kayhan çok eğlenceli ve değişik bir karakter. Gençlerin de çok seveceği bir karakter olmuş. Çok sevdim ben. İntikam hikayesi olması çok güzel. İntikam olunca ben daha sert bir şey bekliyordum. Karakol ve yemek sahnesi efsaneydi. Sosyal medya ile ilgili yaptığı şakaların hepsine güldüm” dedi.
Cemcir, birlikte bir projede rol almaları konusunda ise “İnşallah, kısmetse. Biz zaten Şahan’la hep konuşuyorduk. Selçuk Aydemir’le de bir araya geldiler. Ortak bir zamanda buluşabilmeyi istiyoruz. Mütemadiyen görüşüyoruz bunun zamanını yakalayabilmek için. O kendi filmini yapsın, biz kendi filmimizi yapalım arada da bir tanesinde beraber oynayalım istiyoruz. Bizim Ailecek Şaşkınız, 2 Mart’ta sinemalarda, bekliyoruz çok heyecanlıyız” açıklamasını yaptı.
Davetlilerden Hakan Ural “Şahan’ı çok seviyorum. Sanatçı yetenekleri dışında çok saygılı ve yetenekli. İstihdam sağlıyor. Başarıyı her türlü hak ediyor. İnşallah bu filminde de beklentisini karşılar her anlamda. Biz de yaza Kolpaçino’yu yapıyoruz” dedi.

Sanatçı Funda Arar tarzıyla ilgili “Giyim kuşam işi zor. Zaman zaman kendim belirliyorum, zaman zaman stil danışmanıyla çalışıyorum. Eşimin kıskançlığı olmuyor çok şükür. Ben sahne yapıyorum, sahnenin gerektiği şekilde giyiniyorum zaten. Hiç öyle bir tartışmamız ya da karışma olmadı” şeklinde konuştu. Saç rengini değiştiren Arar “Saç rengim biraz değişti. Ruhsal değişim bizde hep var da, bunalım değil. Olumlu yönde oluyor” diye konuştu.
Arar, 14 Şubat Sevgililer Günü’yle ilgili de “Bu tarz özel günlerde ‘14 Şubat ne yapacağız’ durumlarım yok. İnsan sevdiyse her gün seviyor olmalı. En kötü ihtimalle bir çiçek olmalı tabii ki. Beyaz gül ve içine bir şey iliştirilirse hayır demem” diyerek herkesi güldürdü.
Arar, filmi çok merak ettiğini de “Kayhan farklı bir karakter, yine çok güleceğiz eğleneceğiz. Güzel vakit geçireceğiz. Meraktayım” sözleriyle anlattı.

Gala sonunda alkışlarla salondan ayrılan ve fuayede tebrikleri kabul eden Şahan Gökbakar, filmde çocukluğunu oynayan Adnan Efe Yavuz ile poz verdi. Gökbakar, ayrıca instagram hesabında düzenlediği ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı ‘Öv Beni’ yarışmasının birincisiyle de tanışıp sohbet etti.