Dünya 20.05.2018 16:24 Güncelleme: 20.05.2018 16:40

"Bu Tür Tehditler Bizi Yoldan Alıkoyamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar ziyaretinde suikast iddiasına ilişkin, "MİT'ten bu haber bana ulaştı, ulaştığı için buradayım. Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz." dedi.
"Bu Tür Tehditler Bizi Yoldan Alıkoyamaz"

"Serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasına önem atfediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkili ticaret hacmimizi çok kısa zamanda geliştirmeye başladık ve kısa vadede şu anda hedefimiz 1 milyar dolardır. Bunu yükseltecek irade bizlerde var. Bu doğrultuda güncellenmekte olan serbest ticaret anlaşmasının en kısa zamanda imzalanmasına büyük önem atfediyoruz. Bunun yanı sıra müzakereleri süren diğer anlaşmaların da kısa zamanda yürürlüğe girmesi en büyük arzumuzdur." diye konuştu.

Ulaşım, lojistik, enerji, turizm, tarım ve hayvancılık konularında yetkililerin bir araya getirileceğini ve Türk firmalarını Balkanlarda büyük yatırımlar gerçekleştirmeleri yönünde teşvik ettiklerine işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel alt yapı ve ulaştırma projelerini güçlü şekilde desteklediğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk şirketlerinin bu tip projelerde yer almaya hazır olduğunu vurgulayarak, "Beklentimiz, Türk yatırımcılarına ve şirketlerine Bosna Hersek'te daha fazla iş yapma imkanının tanınmasıdır. Bu alt yapı projelerinin en güzel örneklerinden birini Belgrad Saraybosna Karayolu Projesi teşkil edecektir." dedi.

"Hiçbir zaman Bosna Hersek'i yalnız bırakmayacağız"
Bosna Hersek'in Hırvatistan ve Sırbistan ile başta olmak üzere bölge ülkeleriyle güvene dayalı ilişkiler kurmasına büyük önem atfettiklerine dikkati çeken Erdoğan, Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan ve Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan üçlü mekanizma süreçlerini tüm tarafların değerli kararlarıyla, katkılarıyla sürdürdüklerini ifade etti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bosna Hersek için NATO üyelik eylem planının mümkün olan en kısa zamanda etkinleştirilmesi konusunda aktif çabamızı sürdüreceğiz. Bu yolda hiçbir zaman Bosna Hersek'i yalnız bırakmayacağız." 

"Ülkemizin hiçbir gizli gündemi yoktur"
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin Bosna Hersek'in refahı, birliği ve ekonomik kalkınması dışında hiçbir gizli gündemi yoktur, asla da olmamıştır." dedi.

"FETÖ ile mücadelede her türlü iş birliğine açığız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün toplumun her alanına kollarını dolamış, bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalıştığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu alandaki mücadele ise büyük çaba gerektiriyor. FETÖ'nün Bosna Hersek'teki yapılanmasının da karşılıklı çabalarla kısa zamanda sonlandırılmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü iş birliğine açığız." 

 "Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz"

Erdoğan, Balkanlar ziyaretinde suikast iddiasına ilişkin, "MİT'ten bu haber bana ulaştı, ulaştığı için buradayım. Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Avrupa'nın değişik yerlerinden gelen binlerce insan, burada eğer görüşmek, buluşmak istediği bir liderle görüşemezse, buluşamazsa benim için doğru bir şey olmaz. Biz kendileriyle burada buluşacağız. Planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz, 15 Temmuz'daki gibi."