Halkbank web
Ekonomi 18.05.2021 07:00 Güncelleme: 17.05.2021 20:33

Bu kez bakan eşi paylaştı, mide bulandıran görüntüler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, satın alıp içtiği meyve suyu paketinden çıkan mide bulandıran cismi sosyal medya takipçileri ile paylaştı.
Bu kez bakan eşi paylaştı, mide bulandıran görüntüler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, satın alıp içtiği meyve suyu paketinden çıkan mide bulandıran cismi sosyal medya takipçileri ile paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı bir görüntü ile firmaların tüketici sağlığını ne derece tehdit ettiklerini gözler önüne serdi. Ersoy marketten aldığı ve çocuğuna içirdiği elma suyunun tadındaki bozukluğu fark edince kutuyu kesip içerisine baktı. Kutuyu kestiğinde iğrenç bir görüntü ile karşılaştı. Ürünün son kullanma tarihine bir yıl kalmış olmasına rağmen içerisinden çıkan mide bulandıran görüntüyü kaydedip sosyal medya hesabında paylaştı. Paylaşımında, “Aklım almıyor, korkunç bir görüntü” ifadelerine yer verdi.

- BU İLK DEĞİL

Ersoy’un sosyal medya paylaşımın ilk olmadığı anlaşıldı. Daha öncede bir çok tüketicinin benzer durumla karşılaşarak sosyal medya üzerinden paylaşımlarda ve şikayetlerde bulunduğu ortaya çıktı. Farklı paylaşımlarda kutuların içerisinden çıkan mide bulandıran görüntüler arasındaki benzerlik dikkat çekti.

- DİMES'TEN AÇIKLAMA

Ersoy’un paylaşımı sonrası DİMES Gıda Sanayi. ve Ticaret A.Ş.'den (DİMES) sosyal medya üzerinden Ersoy’a bir cevap verip kendini savundu. Ersoy’un paylaştığı savunmada firma, taşıma ve depolama koşularında nadirde olsa gerçekleşebilen paket hasar görmesi ve hava alması sonucu gıdalarda olan bozulma olabileceğini ifade etti.

DİMES'ten basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada ise şu ifadeleri yer verildi:

"Her tüketicimizde olduğu gibi burada belirtilen durumda da konu titizlikle ele alınmıştır. Tüketicimiz ile iletişime geçilmiş, prosedürümüz gereği şirketimiz bünyesinde görev yapan çalışanımız tarafından tüketicimizden bahsi geçen ürün teslim alınmış, yine tüketicimizin bilgisi dahilinde tesisimizde ilk mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yine prosedürümüz gereği, ilgili şahit numuneler, üretim, makina ve kalite kontrol kayıtları incelenmiştir.

Yapılan analize göre;

Şikayete konu hadise, ürünün fabrika çıkışı sonrasında ambalajının zarar görmesi ve hava alması kaynaklı oluşmuş basit küf olarak tabir edilen küf ve mayadır. Yani ürünün; depolama, nakliye veya raflarda sergilenirken bulunduğu koşullardan kaynaklı ambalajının zarar görmesi ve hava alması sonucunda; yani üretimden kaynaklanmayan sebepler ile, fabrika sonrasında kontrolümüz dışında bir küflenme meydana gelmiştir.

Yurtiçi ve ihracat için yıllık yaklaşık 460 milyon paketlik üretimimizden, sadece milyonda 1,1 gibi çok düşük bir oranda tüketici şikayeti gerçekleşmektedir. Sorumlu bir şirket olmanın gereği ile her tüketicimizin şikayeti hassasiyetle incelemekte ve tüketicilerimize şeffaflıkla geri dönüş yapılmaktadır. Gıda sektöründe yer alan sorumlu bir kuruluş olarak tedarik zincirinde kaliteli ve etkin üretimi artıracak her adımı atmaya devam edeceğiz."