Spor 22.06.2018 17:08

Brezilya Uzatmada Kazandı

Brezilya, 2018 Dünya Kupası'nda, E Grubu'ndaki ikinci maçında Kosta Rika'yı Coutinho'nun 90+1 ve Neymar'ın 90+7'de kaydettiği gollerle 2-0 yenerek, turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.
Brezilya Uzatmada Kazandı

Karşılaşmanın ilk dakikaları tempolu geçti. 3. dakikada, Kosta Rika'nın kendi yarı alanında paslaştığı sırada kaptan Bryan Ruiz, bir pas hatası yaptı. Araya giren Coutinho topu kontrol etti, ancak ceza sahasından kullandığı şut dışarıya gitti. Kosta Rika, 13. dakikada Celso Borges ile gol fırsatından yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen atakta, topla ceza sahası içinde buluşan Borges, kaleyi gören bir açıdan kötü bir şuta imza attı. Brezilya, 26. dakikada Marcelo'nun pasında topla buluşan Gabriel Jesus ile rakip fileleri havalandı. Ancak gol, Gabriel Jesus'un ofsaytta olmasından dolayı geçerlilik kazanmadı. Sambacılar, bir dakika sonra Neymar ile gol şansını değerlendiremedi. Coutinho'nun uzun mesafeli pasını yakalayan Neymar kaleci Keylor Navas ile karşı karşıya kaldı; fakat topu kontrol edemedi. Brezilya, 29. ve 41. dakikalarda Marcelo ile pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya baskılı başlayan Brezilya, birçok gol pozisyonuna girdi. Ancak Kost Rika'nın Real Madrid'de oynayan başarılı kalecisi Keylor Navas, kalesinde adeta devleşti. Karşılaşmanın 78. dakikasında, turnuvada ilk kez bir penaltı kararı, video asistan hakemler tarafından iptal edildi. Ceza sahasında Brezilya atağını sürdüren Neymar'ın, Giancarlo Gonzalez tarafından faullü bir şekilde düşürüldüğünü gözlemleyen Hollandalı baş hakem Bjorn Kuipers, penaltı noktasını işaret etti. Ancak daha sonra, video asistan hakemlerin uyarısıyla pozisyonu bir kez daha, farklı açılardan izledi. Neymar'ın kendini yere attığını gören Kuipers, penaltı kararını iptal etti. Sambacılar, aradağı golü 90+1'de buldu. Marcelo'nun sol kanattan açtığı ortada, Firmino ve Gabriel Jesus'un dokunuşlarından sonra topu kaleye gönderen Coutinho, Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi. 90+7'de Neymar'ın golüyle rahatlayan Brezilya, karşılaşmayı 2-0 kazandı. Bu sonuçla Brezilya, E Grubu'nda puanını 4'e yükseltirken, ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılan Kosta Rika, gruptan çıkma şansını kaybetti.

BREZİLYA - KOSTA RİKA

Stat: Saint Petersburg Stadyumu

Baş Hakem: Bjorn Kuipers (Hollanda)

Yardımcı Hakemler: Sander Van Roekel, Erwin Zeinstra (Hollanda)

Dördüncü Hakem: Damir Skomina (Slovenya)

Video Asistan Hakemleri: Danny Makkelie (Hollanda), Joe Fletcher (Kanada), Artur Dias (Portekiz), Mark Geiger (ABD)

Brezilya: Alisson, Thiago Silva, Miranda, Casemiro, Gabriel Jesus (Dk. 90+3 Fernandinho), Neymar, Coutinho, Marcelo, Paulinho (Dk. 68 Firmino), Willian (Dk. 46 Douglas Costa), Fagner

Kosta Rika: Keylor Navas, Acosta, G. Gonzalez, Borges, Duarte, Ovideo, Bryan Ruiz, Venegas, Gamboa (Dk. 75 Calvo), Guzman (Dk. 83 Yeltsin Tejeda), Urena (Dk. 54 Bolanos)

Goller: Dk. 90+1 Coutinho, Dk. 90+7 Neymar

Sarı Kartlar: Dk. 81 Neymar, Coutinho (Brezilya), Dk. 84 Acosta (Kosta Rika)