Kültür Sanat 05.07.2022 15:27

BORUSAN MÜZİK EVİ'NDEN İKİ ÖZEL KONSER MÜZE GAZHANE'DE!

Borusan Müzik Evi, İBB Kültür AŞ ile işbirliğinde gerçekleştireceği iki yeni konser ile sanatseverlerle buluşuyor. Beyoğlu'nun ana müzik mekânlarından biri olan Borusan Müzik Evi, mevcut binasından çıkıp kıta değiştirerek disiplinlerarası yeni projeler gerçekleştiriyor.
BORUSAN MÜZİK EVİ'NDEN İKİ ÖZEL KONSER MÜZE GAZHANE'DE!

Borusan Müzik Evi, İBB Kültür AŞ ile işbirliğinde gerçekleştireceği iki yeni konser ile sanatseverlerle buluşuyor. Beyoğlu’nun ana müzik mekânlarından biri olan Borusan Müzik Evi, mevcut binasından çıkıp kıta değiştirerek disiplinlerarası yeni projeler gerçekleştiriyor.

Beyoğlu’nun ana müzik mekânlarından biri olan Borusan Müzik Evi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kültür AŞ ile işbirliği içerisinde Müze Gazhane’de iki yeni konser verecek. 

Borusan Müzik Evi, Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi üzerinde bulunan binasının dışına çıkarak Kadıköy’de bulunan, çokyönlü bir restorasyon projesiyle şehre kazandırılan “yeni yaşam alanı” Müze Gazhane’de sanatseverlerle buluşuyor. Sanatı ulaşılabilir kılmayı amaçlayan ve ücretsiz olarak gerçekleşecek Müze Gazhane’deki iki yeni konserde LE BANG BANG ve LBT yer alacak. Haziran ayında Borusan Müzik Evi, Müze Gazhane’de gerçekleştirdiği konserler kapsamında Mercan Dede’nin “Secret Tribe” projesi ile keyifli bir konser deneyimi yaşatmıştı.

Alışılmışın dışında bir akustik tekno deneyimi LBT “Hava Kararınca” Müze Gazhane’de! 

LBT 14 Temmuz Perşembe günü saat 20.30’da Müze Gazhane’de bilgisayar veya synthesizer olmadan piyano, bas ve davullarla tamamen akustik canlı tekno deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Doğaçlamayı müziklerinin merkezine koyan LBT, Müze Gazhane “Hava Kararınca” etkinlikleri kapsamında son albümleri Make Kin ile sanatseverleri zaman duygusunun gitgide azaldığı bir dünyaya davet ediyor. Betzl, Hirning ve Wolfgruber üçlüsü, bu konserde yoğun ve tanıdık etkileşimleriyle yarattıkları mükemmel enerjiyi müzikseverlerle paylaşacak.

Sıradışı ikili Le Bang Bang, “Hava Kararınca” Müze Gazhane’de!

Le Bang Bang 20 Temmuz Çarşamba günü saat 20.30’da Müze Gazhane’de vereceği konserde yeni albümleri Pure ile sanatseverlerle buluşuyor. Stefanie Boltz ve Sven Faller’dan oluşan bu sıradışı ikilinin yeni albümü Pure, sadece caz ve pop cover versiyonları değil, aranjmanlarıyla da kompozisyonun özünü gözler önüne seriyor. Boltz, sesini sofistike bir enstrüman gibi kullanarak hassas ve sınırsız çeşitlemelerle dinleyicileri büyülüyor. Faller’ın gürleyen bas hatları, yükselen yayı ve psikedelik olarak bozulmuş sesleri ile olan diyalog, müziklerinin özel karakterini, Le Bang Bang’in eşsiz sesini yaratıyor. Müze Gazhane “Hava Kararınca” etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek konserde Le Bang Bang, alışılmışın dışında kalan farklı nüansları farklı diyaloglarla dinleyicisine sunmaya hazırlanıyor. 

Borusan Sanat’ta yeni sezon hazırlığı başladı!

Kurulduğu günden bu yana müziğin farklı ses ve renklerini müzikseverler ile buluşturan Borusan Sanat, yeni sezon programını müzikseverlere duyurmak için hazırlanıyor. 2022/23 sezonu boyunca Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet ve Borusan Müzik Evi birbirinden değerli yerli ve uluslararası sanatçıların ilham verici performanslarını müzikseverlerle buluşturacak ve konserler karnaval.com üzerinden yayın yapan radyo Borusan Klasik’ten eşzamanlı dinlenebilecek. Ayrıca sezon boyunca yayınlanan konserlerin video kayıtları ve konser öncesi sohbetleri borusansanat.tv’den müzikseverlere ulaşmaya devam edecek!

 

LBT

14 TEMMUZ  2022 Perşembe 20.30

MÜZE GAZHANE, “HAVA KARARINCA”

 

Leo Betzl piyano

Maximilian Hirning bas

Sebastian Wolfgruber davullar

LE BANG BANG

20 TEMMUZ  2022 Çarşamba 20.30

MÜZE GAZHANE, “HAVA KARARINCA”

 

Stefanie Boltz vokaller

Sven Faller kontrbas