Magazin 27.09.2022 05:00

BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BAŞLADI

Bodrum Türk Filmleri Haftası, Bandırma Füze Kulübü filminin özel gösterimiyle açıldı.
BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BAŞLADI

Sinema salonu işletmecileriyle film yapımcısı yönetmen ve oyuncularının buluştuğu 10. Bodrum Türk Filmleri Haftası başladı. Pandemi nedeniyle verilen üç yıllık aranın ardından seyirciyle buluşan festivalin ilk etkinliği pandemide büyük gelir kaybı yaşayan sinema salonlarının, dijital patformlarla ilişkisinin tartışıldığı, yapımcı-yönetmen Murat Şeker, oyuncu Didem Balçın, Murat Cemcir ve sinema işletmecisi Cenk Sezgin’in konuk olduğu  “Maç Şimdi Başlıyor: Beyazperde Dijitale Karşı” adlı panel oldu. 

BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ’NÜN PRÖMİYERİ YAPILDI

Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın açılış galası cumartesi gecesi Trafo’da yapıldı. İlham Gencer’e onur ödülünün verildiği açılış gecesinde 21 Ekim’de vizyona girecek Bandırma Füze Kulübü filminin ilk gösterimi gerçekleşti. Mustafa Uslu’nun yapımcısı olduğu Denizcan Aktaş, Alina Boz, Atay Yıldız, Aslı Bekiroğlu, Erkan Kolçak Köstendil’in başrollerde oynadığı filmin oyuncu ekibi gösterim öncesi bir söyleşi gerçekleştirdi. Aralık’ta serinin yeni filmini seyirciyle buluşturmayı bekleyen Çakallarla Dans ekibinden Murat Şeker, Didem Balçın, Murat Akkoyunlu ise İskele Meydanı’nda yapılan film gösteriminin arasında seyirciyle buluşarak sürpriz yaptılar.

SİNEMACILARDAN CEM, ŞAHAN VE YILMAZ ERDOĞAN'A VİDEOLU UĞURLAMA!

Yeni filmlerini sinema salonları yerine dijital platformlarda göstermek üzere anlaşmalar yapan Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Yılmaz Erdoğan festivalin açılış gecesinde gösterilen esprili bir videoyla protesto edildi. 'Güle güle sana' şarkısı eşliğinde gişe rekortmeni eski filmlerinden bölümlerin gösterildiği video, 'Sinemadan uğurladıklarımız' başlığıyla yayınlandı. 

SİNEMA İŞLETMECİLERİ, YAPIMCI, OYUNCU VE YÖNETMENLERLE SİNEMA PROFESYONELLERİNİN BULUŞTUĞU CİNEBODRUM ZİRVESİ İLE BAŞLADI

Kısıtlamalar nedeni ile verilen zorunlu aradan sonra bu yıl 10 uncu kez gerçekleşen Bodrum Türk Filmleri Haftası geniş katılım ve yoğun programı ile 1100 günlük bir aradan sonra yeniden sinema sektörünün buluştuğu adres oldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bodrum Belediyesi’nin himayesinde Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından organize edilen haftanın ilk etkinliği olan “Pandemi’nin Öğrettikleri” başlıklı toplantıda bir araya gelen sinema salonu yatırımcıları, artlarında bıraktıkları zorlu sürece dair çıkarımlar ve sektör geleceğine dair görüş alışverişinde bulundular. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği SİSAY’ın yönetim kurulu ile hazır bulunduğu toplantıda ayrıca yeni dönemde dernek tarafından gerçekleştirilmesi planlanan proje ve ortak yatırım planları paylaşıldı. 

Toplantı sonrası Özen Film tarafından 2022-23 sezon filmlerine yönelik sunumun ardından yönetmen Murat Şeker, oyuncular Didem Balçın ve Murat Akkoyunlu’nun katılımı ile Çakallarla Dans-6’nın tanıtımı gerçekleşti. 

Oasis Açıkhava meydanında gerçekleşen Gülay Afşar’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Maç Şimdi Başlıyor: Beyazperde Dijitale Karşı” adlı panelde yapımcı-yönetmen Murat Şeker, oyuncu Didem Balçın, Murat Cemcir ve sinema işletmecisi Cenk Sezgin sektörün geleceğine ışık tutacak önemli detayları masaya yatırdı. Sektör temsilcilerinin ilgi ile takip ettiği panelde Cenk Sezgin, “Türk Sineması dijital platformlara yenilmeyecek, dijital platformların hamle yaptığı süreçte pandemi sebebiyle sinemalar kapalıydı, dolayısıyla bir oyuna dahil olamadık. Asıl maç şimdi başlıyor. Türk sineması gerek sanatçıları gerekse yatırımları ve yenilikleri ile dünya sinemacılığında üst sıralardaki yerini yeniden alacak” diyerek sözlerini bitirdi.

Panelin ardından “Aykut Enişte-2” adlı filmin açıkhava gösterimi gerçekleştirildi.

2022-23 sezonunda gösterime girmeyi bekleyen Garip Bülbül Neşet Ertaş, Mahalleden Arkadaşlar, Çakallarla Dans-6, Komutan, Tamirhane, Sil Baştan Kaynanam, Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey ve çok sayıda film vizyon öncesi Türkiye’deki sinema işletmecilerine Bodrum’da özel gösterimlerle tanıtıldı. 

TÜRK SİNEMASINA VEFA ÖDÜLLERİ

Trafo Bodrum‘da gerçekleşn 10. Bodrum Türk Filmleri Haftası açılış töreninde yönetmen, yapımcı, etkinliğe katılan sanatçı ve  katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri sunuldu. Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğinde, Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği oyuncular Aslı Bekiroğlu, Atay Yıldız, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil ve Bahtiyar Engin’in katılımıyla 21 Ekim’de vizyona girecek olan Bandırma Füze Kulübü özel gösterimi, gala ve basın toplantısı gerçekleştirildi. Ayrıca bu yıl ilk kez pandemi döneminde beyaz perdelerin kararmaması için emek ve desteğini esirgemeyen kişi ve kurumlara Bodrum Sinema Kültür Derneği tarafından vefa ödülleri sunuldu. 

ÇAKALLARLA DANS’IN TANITIMI YAPILDI

Aynı akşam eş zamanlı olarak İskele Meydanı’nda Çakallarla Dans 6‘nın yönetmeni Murat Şeker ve oyuncuları Didem Balçın ile Murat Akkoyunlu’nun katılımıyla tanıtımı yapıldı.  Sonrasında Çakallarla Dans 5’in halka açık gösterimi gerçekleşti. 

Hafta boyunca Cinemarine sinemalarında halka açık 28 film gösterimi yapılacak.

Sinemanın tüm bileşenlerinin bir arada bulunduğu bu özel etkinlik aynı zamanda Bodrum’un farklı mekanlarında gerçekleşecek ücretsiz gösterimler ile geçmiş yılın en beğenilen filmlerini seyirci ile bir araya getirecek.

Halka açık etkinlikler, Bodrum İskele Meydanı, Oasis Avm Gösteri alanı, Oasis AVM Cinemarine Sinemaları ve Mumcular Kent meydanında gerçekleşiyor.