Muğla 24.11.2020 04:00

Bodrum kendi yakıtını üretecek

Bodrum Belediyesi, son yılların gözde tarım ürünlerinden biri olan kanola bitkisi üretimine başladı.
Bodrum kendi yakıtını üretecek

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri ekipleri tarafından Mumcular Mahalle’sinde belediyeye ait 11 dekarlık alana kanola bitkisi ekildi. Elde edilen ürün Bodrum çiftçisine yeni ürün alternatifi yaratırken diğer yandan da yenilebilir enerji kaynaklardan biri olan biyodizel kullanımına katkı sağlayacak

Karaova’ya ilk kez konala bitkisi ekildi

Son dönemdeki tarım ve tarım-turizm entegrasyonu için yapmış olduğu projelerle öne çıkan Bodrum Belediyesi, enerji tarımına yönelerek çevreci yakıt biyodizelin hammaddesi olan kanola üretimi için harekete geçti. Mumcular Mahallesi’nde belediyeye ait 11 dekarlık alan pilot bölgesi olarak seçilen arazi kanola üretimi için sürülerek gübrelendi. Metrekare üzerine yaklaşık 50-60 adet tohum düşecek şekilde yapılan ekim yapıldı. İlk mahsulün yaklaşık dört ay içinde toplanması beklenerek, elde edilen ürün biyodizel hammaddesi olarak kullanılacak.

Açığa çıkardığı emisyon, normal dizel yakıtlara göre daha az olan ve sera gazı salınımını minimuma düşüren biyodizel doğa ve çevre kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sunacak. Her iklim koşuluna dayanıklı ve alternatiflerine göre üreticisine yaklaşık yüzde 50 daha fazla gelir getiren kanola bitkisinin ilerleyen günlerde, Bodrum’da ki atıl tarım alanların da yaygınlaştırılması hedefleniyor.