Magazin 21.04.2021 04:45

"Biz darp edildik"

Oyuncu Mustafa Üstündağ, Muğla'nın Bodrum İlçesinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen turnuva sonrası karıştığı iddia edilen silahlı kavga hakkında basın açıklaması yaptı.

Olayda yanında bulunan sevgilisi Yağmur Koçak,  rallici Tanju Celen ve avukatı Hande Hamarat ile Bebek’e gelen Mustafa Üstündağ, mekanların kapalı olması nedeniyle açık alanda konuştu.

Haberlerin aksine kendilerinin darp edildiğini ifade eden Mustafa Üstündağ, “Biz darp edildik. Kız arkadaşım dayak yedi. Arabanın kapısını açtılar, tekme tokat girdiler. Lütfen bütün kamera görüntüleri yayınlansın. En azından benim kimseye vurmuş olduğu var mı? Saygısızlık etmiş olduğum var mı? Orada da özür diledim. Stresten dolayı. Tehdit edildim ve artistliğimle sınandım. Artist misin dediler. Evet artistim. Bu işten para kazanıyorum. Olaylar gelişti ve sonrasında darp edildik. 50-60 kişi etrafımızı sardı. Polisi biz aradık, 14 kere ve kayıtlarımız var. Benim spor düşmanlığıyla itham edenler neden yanımdaki kadınlara vurulduğunu dile getirmiyor. Güvenlik kayıtlarını yayınlasınlar.” Diye konuştu.

Organizasyonda eksiklikler olduğunu belirten Mustafa Üstündağ, “Böyle bir organizasyon yapılırken neden bir ambulans yok. Bir adama kaza geçiriyor Ambulans yok. Ve uluslararası organizasyon diye geçiyor. Neden çekici geliyor parasını istiyor. Böyle bir organizasyonda neden güvenlik yok. Orada kavgalar çıktı, darp edildik. Kolluk güçleri nerede. Arkadaşımızın eşi lösemi hastası ve darp edildik. Aracımın her yerine hasar verildi.” dedi.

Mustafa Üstündağ, kavgaya karışan arkadaşlarının silah kullandığı iddialarını da yalanlayarak vurulanın kendi arkadaşları olduğunu söyledi: “Vurulan bizim abimiz. Orada bir kebapçı abimiz var ondan yardım istedim. 60 yaşındaki adamı darp ettiler. Kadına şiddet diyorlar arada kadınları darp ettiler.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Mustafa Üstündağ’ı Bodrum’da istemiyoruz” sözlerini hakkında konuşan Üstündağ, “Kim söyledi bilmiyorum. ‘Mustafa Üstündağ’ı Bodrum’da istemiyoruz. Bodrum’a gelemez’. Bunu söyleyen mülki amir kimse seçilmiştir ve oranın sahibi değildir. Bu bayrağın dalgalandığı her yerde alnımın akıyla göğsümü gere gere istediğim her yere giderim. Kimse bunun kararını veremez. Öyleyse bende seni İstanbul’da istemiyorum. Gelin bir sorun. Hayırdır kardeş ne oldu deyin.” dedi.

Kendinin eli silahlı mafya gibi lanse edilmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Üstündağ, “İki üç gündür telimi kapalı tutuyorum. Eli silahlı mafya gibi lanse edildim. Bana diyorlar ki telefon açtın, adam çağırdın. Yol bilmiyorum iz bilmiyorum. Nereye gideceğim. Oraya adam çağıracak olsam 60 yayındaki kebapçıyı çağırırım. Vurulan bu abimiz. Vurulduğu halde gözaltında tutuldu.” İfadelerini kullandı.

Mustafa Üstündağ, olay sonrası çevredekiler tarafından alıkonulduklarını söyledi. Üstündağ, “Bizi 30 dakika alıkoydular. Hürriyetimizden yoksun bıraktılar. Bariyerleri indirdiler. Ya siz güvenlik kuvveti misiniz? Ya da orada neden güvenlik kuvveti yok?” dedi

Mustafa Üstündağ’ın sponsorluğunu üstlendiği ralli pilotu Tanju Çelen, de organizasyonu suçlayarak “Benden 400 TL istediler. Bende de para olmadığı için arkadaşımdan para istedim. Ambulans falan gelmedi. Çekici üzerinde bizi götürdüler.” diye konuştu.

Üstündağ’ın avukatı Hande Hamarat, karşı dava açacaklarını ifade etti. Avukat Hande Hamarat, “Mustafa beyin hürriyetinden yoksun bırakılması ve arkadaşlarının darp edilmesiyle ilgili hukuki süreci başlattık. Aynı zamanda yanlış haberler yapan kişi ve kurumlarla ilgili de yasal takibi başlatacağız.” Dedi.