Halkbank web
Ekonomi 08.12.2021 07:00 Güncelleme: 07.12.2021 19:26

Birleşik Ödeme'nin Romanya ofisi açıldı

Türkiye'nin lider fintech şirketi Birleşik Ödeme, bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda Azerbaycan'dan sonra ikinci yurt dışı ofisini Romanya'da açtı.
Birleşik Ödeme'nin Romanya ofisi açıldı

OYAK Portföy Girişim Sermayesi Fonlarından yatırım alarak unicorn olma hedefine güçlü bir şekilde ilerleyen Türkiye’nin ilk elektronik para lisansı alan fintech şirketlerinden Birleşik Ödeme, yurt dışında büyüme hedefiyle büyük bir adım daha attı. İlk yurt dışı ofisini 2021 senesinde Bakü’de açarak ürün ve hizmetlerini Azerbaycan piyasasına sunan şirket, uluslararası genişleme stratejisi doğrultusunda Romanya’da ikinci yurt dışı ofisiyle hizmet vermeye başladı.

Romanya ofisinin açılışı ile ilgili konuşan Birleşik Ödeme Romanya Ülke Müdürü Mert Kaftanoğlu, “Romanya son yıllarda yapmış olduğu atılımlarla, IT ve Fintech sektörlerinde Avrupa’nın önde gelen ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle genç ve yetişmiş iş gücü, sağlam internet altyapısı, bu sektörlerdeki aktif yatırımcıları cezbeden bir unsur. Romanya ofisi, FaaS (Fintech-as-a-Service) vizyonu, deneyimi, güçlü yerel ekibi ve uluslararası iş ortaklıkları ile Birleşik Ödeme’nin uluslararası genişleme stratejisi doğrultusunda Avrupa’ya açılan kapısı olacak” dedi.

Hedef: 10 ülkede 10 ofis

Bakü’den sonra ikinci yurtdışı ofisini Romanya’da açan Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler, fintech sektöründe bölgesel oyuncu olma hedeflerini şu sözlerle açıkladı:

“Avrupa açılımımız, Türkiye pazarında kamu ve özel sektörde büyük markalar ile gerçekleştirdiğimiz başarılı projelerin birikim ve tecrübesiyle beraber, tüm ürün ve hizmetlerimizi yurtdışı pazarlarına sunmak adına attığımız önemli adımlardan biri. Son 3 senede istikrarlı yüzde 300 büyüyen bir marka olarak, OYAK Yatırım ve Finberg’ten aldığımız stratejik yatırımlarla 2023’e kadar 10 ülkede 10 ofis açmayı hedefliyoruz. Romanya’daki güçlü yerel takımımız ve uluslararası iş ortaklarımızla hızlı büyüyeceğimize inancımız tam.”

Birleşik Ödeme; dijital cüzdan, kart, sanal pos, para transferi, kiosk, akıllı kasa ve sadakat programları gibi FaaS (Fintech-as-a-Service) ürünleri ile kamu ve özel sektörde Türkiye’nin önde gelen kurumlarına teknolojik çözümler sağlıyor.