Spor 13.04.2021 15:00 Güncelleme: 14.04.2021 17:39

BİR KEZ DAHA CAVENDİSH

Deceuninck-Quick-Step takımının Büyük Britanyalı sprinteri Mark Cavendish, TUR 2021'in Konya-Konya etabından sonra dün de 212,6 kilometrelik Beyşehir-Alanya etabını 5 saat 10 dakika 34 saniyelik derecesiyle kazanmayı başardı.
BİR KEZ DAHA CAVENDİSH

MUSTAFA YAŞAR | ALANYA

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda heyecan sürüyor. TUR 2021'in dün Beyşehir-Alanya arasında koşulan 212.6 kilometrelik Home Turkey, 3. etabını Belçika'nın Deceuninck-Quick-Step takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish birinci bitirdi.Konya'nın Beyşehir ilçesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi önünden başlayan etaba 169 sporcu katıldı.
Turun ikinci etabı olan Konya-Konya'yı da kazanan Cavendish 5 saat 10 dakika 34 saniyelik derecesiyle üst üste 2.etap galibiyetini kazanırken, Belçika'nın Alpecin Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen ikinci, Belçika'nın Bingoal Pauwels Sauces WB takımından Polonyalı Stanislaw Aniolkowski ise üçüncü sırayı elde etti.

Turkuaz mayo yine Cavendish'te

Dünkü yarış sonrası 10 saat 3 dakika 14 saniyeyle Genel klasman liderliğini sürdüren Mark Cavendish bugün koşulacak Alanya-Kemer etabında turkuaz mayoyu giymeye devam edecek.Genel klasmanda Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen 8 saniye geriden ikinci, ABD'nin Rally Cycling takımından Hollandalı Arvid De Kleijn ise 10 saniye geriden üçüncü sırada yer alıyor.56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda bugün 184.4 kilometrelik Salcano sponsorluğundaki Alanya-Kemer etabı koşulacak.


Podyumda muz hediye edildi

Beyşehir-Alanya etabında dereceye giren sporculara ödüllerini Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı takdim etti.Podyuma çıkan bisikletçilere Alanya'nın meşhur meyvesi muz da verilirken etabı birinci bitiren ve soy ismi bir muz çeşidi olan Cavendish muzları havaya kaldırarak poz verdi.

'Trafikte Bisikleti Fark Et'

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun mottosu "Trafikte Bisikleti Fark Et" sloganını Salcano Sakarya takımı podyuma taşıdı.Beyşehir-Alanya etabı öncesi geleneksel panoya imza atmak için podyuma gelen Salcano Sakarya Bisiklet Takımı ellerinde, "Trafikte Bisikleti Fark Et" pankartı açtılar. Bu esnada start alanında bulunan yerli ve yabancı medya mensupları da bu anı kamera ve fotoğraf makineleri ile görüntüleyip daha sonra sosyal medyada paylaştı. Paylaşımlar kısa sürede takip edilerek tavan yaptı.