İstanbul 27.10.2020 03:00

Beşiktaş'ta doğan ürünler pazarı açıldı

Doğal ürünlerin üreticiden direkt tüketiciye ulaştığı Organik ve Doğal Ürünler Pazarı, Beşiktaş'ta vatandaşların hizmetine açıldı.
Beşiktaş'ta doğan ürünler pazarı açıldı

Doğal ürünlerin üreticiden direkt tüketiciye ulaştığı Organik ve Doğal Ürünler Pazarı, Beşiktaş’ta vatandaşların hizmetine açıldı.

Lüks olmaktan çıkaracağız

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş’a yeni bir değer kazandırdıklarını belirterek, “Yerel seçimin öncesinde ilçemizde insanımızın sağlıklı gıdaya erişimini kolaylaştıracağımıza, sağlıklı gıdayı Beşiktaş’ta lüks olmaktan çıkaracağımıza söz vermiştik. Şimdi bu sözümüzü tutarak Beltaş Organik Pazarı ve Beltaş Doğal Ürünler pazarlarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

Gıda güvenliğine vurgu

Gıda güvenliğinin öneminden bahseden Başkan Rıza Akpolat, “Bugün dünyada en önemli meselelerimizden biri gıda da güvenlik. Gıdada güvenlik, tarımda başlar. Gıda güvenliği ile tarımsal üretim arasındaki ilişki anlaşıldıkça bugün artık organik tarımdan daha çok söz ediyoruz. Çevreye zarar vermeden, insan ve hayvan sağlığını ön planda tutarak yapılan sürdürülebilir tarımı destekliyor; doğal yöntemlerle üretilen gıdayı Beşiktaşlılarla buluşturuyoruz. Bu pazarımızla hem komşularımızın sağlıklı gıdaya erişimini sağlayacağız hem de kırsalda özellikle kadınların güçlenmesine katkı vereceğiz. Burada kadın kooperatiflerimizin ürünlerine yer vermek bizi ayrıca mutlu ediyor. Kooperatif, kadın yoksulluğuyla mücadele etme yolunda çok önemli bir araç. Anadolu’da çok sayıda kadın, kooperatifler yoluyla üretime katılabiliyor. Üreten kadınların zamanla kendilerine güvenlerinin arttığına, sosyal hayata daha fazla katıldığına tanık oluyoruz. Kooperatiflerde kendilerini geliştirmenin yanı sıra gelir de elde ediyorlar. Yani Beşiktaş’ta bu pazarımız aracılığıyla pek çok alanda fayda sağlayacağız. Komşularımızın sağlıklı gıdaya erişimini sağlarken kadın üreticilere alan açacağız. Bu sayede kırsal kalkınmaya da katkı vereceğiz’’ ifadelerini kullandı.