Ekonomi 28.11.2020 07:00 Güncelleme: 28.11.2020 07:19

BAT 19. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi Listesinde

British American Tobacco (BAT), dünyanın en büyük şirketlerinin sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) bu yıl 19. kez "Endüstri Lideri" olarak yer aldı. Bu yıl DJSI'de en yüksek puanlı tütün şirketi olan BAT, 23 kategoriden 13'ünde sektöre liderlik ediyor.
BAT 19. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi Listesinde

“Daha İyi Bir Gelecek” vizyonuyla sürdürülebilirliği faaliyetlerinin odağına alan British American Tobacco (BAT), Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) bu yıl 19. kez yer aldı. Bir kez daha sektöründe listeye giren tek şirket olan BAT, değerlendirilen 23 kategorinin 13'ünde sektör lideri oldu. 7 kategoride yüzde 100 puanla 2020'nin en yüksek puanını alan ve listedeki tek tütün şirketi olan BAT, ayrıca şirketlerin global çaptaki yatırım, borsa performanslarının ölçümü konusunda en güvenilir endekslerden biri olan ve finansal piyasalarda uzun süredir var olan Morgan Stanley Capital International (MSCI) endeksinde BBB notu aldı.

BAT’nin “Daha İyi Bir Gelecek” vizyonuyla birlikte yeniden şekillenen stratejisinin merkezinde sürdürülebilirliğin yer aldığını belirten BAT Global Pazarlama Direktörü Kingsley Wheaton konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Geleneksel tütün ürünlerinin sağlık üzerinde yarattığı riskleri azaltarak Daha İyi Bir Gelecek stratejimizi gerçekleştirme yolunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz. DJSI Dünya Endeksinde Sektör Lideri seçilmemiz sürdürülebilirlik alanında dönüşümümüzün başarısını göstermesi adına büyük anlam taşıyor.”

S&P Dow Jones Indices ve RobecoSAM ortaklığında oluşturulan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi, 2020 yılında 61 farklı sektörden yaklaşık 3.500 şirketin sürdürülebilirlik uygulamalarını çevresel, sosyal ve yönetişim kriterlerine göre değerlendirdi. Yönetim, finansman, tedarik zinciri, şeffaflık, insan hakları, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik gibi birçok kategoride şirketlerin sürdürülebilirlik performansını değerlendiren saygın platformlardan biri olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi; uluslararası yatırımcıların baz aldıkları önemli bir gösterge özelliğini taşıyor.