Vakıf Katılım web
Ankara 09.05.2022 15:04

BAŞKAN MURAT KÖSE: "BİZLER İŞ ÜRETİYORUZ, ONLAR MAZARET"

Mamak Belediyesi 3 yıllık faaliyetlerin anlatıldığı bir basın lansmanı düzenledi. Lansmana yerel ve ulusal basından çok sayıda temsilci katıldı. Kameralar karşısına geçen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 3 yılda yapılan faaliyetleri ayrıntısı ile paylaştı.
BAŞKAN MURAT KÖSE: 

Mamak Belediyesi 3 yıllık faaliyetlerin anlatıldığı bir basın lansmanı düzenledi. Lansmana yerel ve ulusal basından çok sayıda temsilci katıldı. Kameralar karşısına geçen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 3 yılda yapılan faaliyetleri ayrıntısı ile paylaştı.

Millet kıraathanelerinden, uyanık kütüphanelere, aile bilim merkezlerinden, gençlik merkezlerine, lavanta bahçesi’nden, yüzme havuzlarına, mahalle konaklarına kadar, 3 yıl içinde yapılan 98 projeyi anlattı.

Hesap verebilir bir duruş sergilediklerinin altını her fırsatta çizen Başkan Murat Köse, “Mamaklıların yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Maharet, sadece şehir kurmakta değil, o şehrin insanlarının kendini mensup hissedecekleri, aidiyet rengini almış bir anlayış oluşturmaktadır. Mamaklıların vergileri ile oluşturduğumuz belediye kaynaklarını Mamaklıların yaşam kalitesini artırmak için kullanıyoruz. Yani vatandaştan toplanan vergiler hizmet olarak yine vatandaşa geri dönüyor. Tüm hizmetlerinde birinci sınıf olma gayreti taşıyan, “ben” yerine “biz” diyen, şahsi değil ortak akılla çalışan; hak, hukuk ve adalete inanan, doğruluk ve tarafsızlık için mücadele eden, ilkeli ve disiplinli bir yönetim anlayışı ile Mamak’ı daha ileri götürmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

“Bizler İş Üretiyoruz, Onlar Mazeret”

Konuşmasına “Seçimde verdiğimiz vaatleri anlatacağımız, Mamak halkına hesabını vereceğimiz toplantıya hoş geldiniz” diyerek başlayan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse belediyecilik anlayışlarından bahsetti.

Başkan Murat Köse, “İki tür insan vardır; birincisi iş üretenler, ikincisi mazeret üretenler. Bizler her zaman iş üretenlerden olmayı tercih ettik ve bu yönde gayret sarf ettik, başarıya da ulaştık. Maalesef muhalif belediyelerde aynısını söylemek mümkün değil… Biz iş üretirken onlar hep mazeret üretiyorlar. Yapamadıkları her iş için bir mazeretleri var. Adeta evde sular kesikti ders çalışamadım diyen haylaz çocuklar gibi girdikleri her sınavda hepsi sınıfta kaldı. Elbette ilk seçimde millet onlara hak ettiği karneyi açık olarak gösterecektir” diye konuştu.

Sosyal Medya Belediyeciliği ile Algı Yönetmeye Çalışanlara Seslendi

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi’nin faaliyet lansmanında sosyal medya belediyeciliği yapanların balonlarının artık patladığını söyledi.

Başkan Murat Köse şöyle konuştu:

“Sosyal belediyeciliğe sığınan ama aslında “sosyal medya” belediyeciliği ile algı yönetimi ile çalışanlar saklanacak yer bulamıyorlar. Vaatlerinin bir balondan ibaret olduğu, o balonların teker teker patlamasıyla ortaya çıkıyor. Ama atalarımızın dediği gibi “zararın neresinden dönersen kardır” anlayışı ile milletimizin giderek bunlarla aralarına mesafe koyduklarını görüyoruz. Bizler de bu süreçte milletimizin sesi olmak adına verilen sözleri ve vaatleri takip ediyoruz…”

“Eski Türkiye’nin İzlerini Taşıyorlar”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, belediyeciliği yanlış işlerde kullananları hedef aldı:

“Şişirilen belediye kadroları, denetimden kaçırılan belediye şirketlerinin hesapları, saklanan belgeler, adeta kabileye dönüşen yönetimler, ahbap çavuş ilişkileri tam da eski Türkiye’nin izlerini taşıyor. Eleştiriler karşısında çirkinleşen tavırlar alıyorlar. Suç işlerken yakalanmış olmanın verdiği telaşla yaptıkları işleri de ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.”

10 Milyon Metrekarelik Alana OSB

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, söz verdikleri vaatlerden daha fazlasını milletin hizmetine sunduklarını söyledi, yapılacak projelerin de müjdesini verdi. Bunlardan biri de Mamak Organize Sanayi Bölgesi… Başkan Murat Köse, “10 milyon metrekarelik bir alanı işaretledik. ASO ile birlikte bu projemize başlayacağız. Organize Sanayi Bölgesi inşa edeceğiz. Güzel Mamak’ımızda insanlarımız istihdam alanına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

“Biz Önce İnsan Dedik”

Sadece imar eden değil insanı ihya eden bir belediyecilik anlayışını her zaman düstur edindiklerini söyleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her zaman güler yüzü, saygıyı, samimiyeti, tevazuyu işlerimizin merkezine yerleştiriyoruz.  Vatandaşa değer veren, sorunlarına samimiyetle çözüm arayan, gayretli, çalışkan dürüst bir belediyecilikten bahsediyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki gönülden yapılan her iş bereketlenir, yüksünerek yapılan işlerin ise hiç kimseye bir faydası olmaz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 98 projenin yapımını tamamladık hizmete açtık. 15 projenin daha yapımı devam ediyor. Mamak’ın geleceği için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Mamak’ın hak ettiği değere kavuşması için gece gündüz 24 saat çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın duaları, bizim gayretlerimizle Mamak’ı çok daha ileriye taşıyacağız. Her gün bu heyecanla işimizin başındayız. Bugün 3 yılda kat ettiğimiz mesafe ortada. Odağımıza insanı koyduk, önce insan dedik. Dürüst çalışmanın ve verilen sözleri tutmanın karşılığında elde edilen güvenin, bizler için en önemli sermaye olduğuna inanıyoruz. Planlı programlı ve büyük bir uyumla çalıştığımız, her adımı düşünerek ve planlayarak attığımız için bugüne kadar önümüzü net görmeyi ve doğru kararlar almayı başardığımızı biliyoruz. Bu topraklara ve milletimize karşı, yüreğimizde büyük bir sorumluluk duygusu taşıyoruz. Tek hedefimiz var, Türkiye’ye yakışır bir Mamak oluşturmak.”