Vakıf Katılım web
Magazin 07.05.2021 04:00

BAŞARILI OYUNCU, UNUTULMAZ 'GECENİN ÖTEKİ YÜZÜ' ŞARKISINI YENİDEN YORUMLADI

Rol aldığı sayısız film, dizi ve tiyatro oyunuyla kariyerine önemli ödüller sığdıran başarılı oyuncu Selen Uçer, müzik yeteneğini ön plana çıkararak sevilen bir şarkıyı yeniden seslendirdi.
BAŞARILI OYUNCU, UNUTULMAZ 'GECENİN ÖTEKİ YÜZÜ' ŞARKISINI YENİDEN YORUMLADI

Zuhal Olcay’ın sesinden dinlediğimiz, Vedat Sakman’ın zamansız parçası ‘Gecenin Öteki Yüzü’ne yeni bir yorum katan Uçer, ünlü anne kızların da yer aldığı video kliple Anneler Günü’ne özel anlamlı bir sürpriz projeye imza atmış oldu. Şarkı, Sony Music imzasıyla 7 Mayıs’tan itibaren tüm dijital platformlarda yer alacak.

Son olarak başrollerinde yer aldığı, Ümit Ünal’ın yönettiği ‘Aşk Büyü vs.’ filmiyle hem Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden hem de İstanbul ve Ankara Film Festivalleri’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülleriyle ayrılan başarılı oyuncu Selen Uçer, sürpriz bir müzik projesine imza attı. Rol aldığı yapımlardaki güçlü oyunculuk performansıyla pek çok unutulmaz karaktere hayat veren Uçer, 2017’de stüdyoya girerek seslendirdiği Zuhal Olcay’ın sevilen şarkılarından ‘Gecenin Öteki Yüzü’nü geçen sene kaybettiği annesine ithafen Anneler Günü’nde müzikseverlerle buluşturuyor. 

1987 yılında Füruzan’ın eserinden televizyona uyarlanan aynı adlı dizinin ana tema şarkısı olan ‘Gecenin Öteki Yüzü’, Zuhal Olcay’ın 1998 yılında çıkardığı ‘İhanet’ adlı albümünde yer almıştı. Söz ve bestesi Vedat Sakman’a ait olan şarkıyı Burak Erkul’un düzenlemesiyle birlikte kendine özgün yorumunu katarak günümüze taşıyan Uçer, bu anlamlı şarkı için özel bir video da hazırladı. Sony Music etiketiyle 7 Mayıs’tan itibaren tüm dijital platformlardan dinlenilebilecek şarkıyı Anneler Günü’ne özel tüm annelere ve kızlarına hediye eden başarılı oyuncu videoda, geçtiğimiz sene kaybettiği annesiyle olan görüntüleriyle birlikte Zuhal Olcay, Esra Dermancıoğlu, Ece Temelkuran, Nihal Koldaş, Esra Ruşan ve Deniz Madanoğlu gibi ünlü anne-kızların olduğu anlara da yer verdi. 

Uçer, yıllar sonra bu şarkıyı yeniden yorumlamasının nedenini ve de Anneler Günü’ne özel hazırladığı bu projenin yarattığı hissi şu sözlerle anlattı: “Hayatın ne getireceği belli olmuyor, bu şarkıyı 2017’de bir oyun projesi için stüdyoya girip Burak’la birlikte kaydetmiştik. Sonra her şey farklı gelişti, olamadı. Geçen sene 15 Mart’ta annemin gidişinin ardından pandemiyle zor bir yas yaşarken bu kayıttan bir bölümü paylaştım. Zira hem çocukluğumda izlediğim hatırlattığı karakter hem de şarkının duygusu anneciğime uygun geldi. Demek böyle olması gerekiyormuş dedim… Şimdi onun gidişinden bir sene sonra hem anneme hem tüm annelere bir hediye olarak ‘Gecenin Öteki Yüzü’nü dinleyici ile buluşturmaktan mutluyum. Gecelerin hikayelerini seven herkesin seveceğini düşünüyorum.”