Vakıf Katılım web
Kitap 27.01.2020 03:00 Güncelleme: 26.01.2020 22:40

Barış Pınarı Harekatı kitaplaştırıldı

Türk Ordusu'nun Fırat'ın doğusunda terör örgütü PKK/PYD-YPG'ye yönelik icra ettiği sınır ötesi operasyon olan Barış Pınarı Harekâtı kitaplaştırıldı.
Barış Pınarı Harekatı kitaplaştırıldı

Tarihçi Yazar ve aynı zamanda gazetemiz konuk köşe yazarı olan Enes Demir tarafından “Sahada ve Masada Barış Pınarı Harekâtı (Gün-Gün) Vakalar)” isimli kitap yayımlandı.

Operasyon sahasında da görev yapan Askeri Tarihçi Yazar Demir, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarından sonra Barış Pınarı Harekâtını da kitaplaştırarak bu tarihi olayı, gelecek kuşaklar için not etti.

13 kitabı olan Yazar Demir, multidisipliner bir eser olarak kaleme aldığı Barış Pınarı Harekatı’nı, bu kitabında her yönüyle ve belgeler ışığında ortaya koydu.

Dört bölümden oluşan kitabın ilk iki bölümünde Telabyad ve Resulayn’ın Tarihi Önemi, Coğrafi konumu, İdari ve Demografik Yapısı ile bilhassa Millî Mücadelede yaşananlar arşiv belgeleriyle ortaya konuldu.

Kitabın üçüncü bölümünde Barış Pınarı Harekâtı öncesi Suriye’nin Genel Durumu ile Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna Yönelik Operasyon Kararlılığı ve Barış Pınarı Harekâtı’na Kadar Olan Süreç anlatıldı.

Kitabın ana bölümü olan Dördüncü Bölümünde ise Barış Pınarı Harekâtı; askeri, siyasi, diplomatik, sosyolojik vb. yönleriyle anlatıldı. Bu kapsamda Barış Pınarı Harekâtı’nın Nedenleri, Amaç ve Hedefleri, Askeri ve Taktiksel Boyutuyla Barış Pınarı Harekâtı’nın Hazırlıkları, Barış Pınarı Harekâtı’nın Tarihçesi (Gün-Gün Vak’alar), Barış Pınarı Harekâtı’na Dair Uluslararası Görüşler, Tepkiler ve Değerlendirmeler, Barış Pınarı Harekâtı’na Dair Yalan Haber, Algı, Manipülasyon ve Tezviratlar, Barış Pınarı Harekâtı’nın Askerî açıdan Değerlendirilmesi  ile Barış Pınarı Harekâtı’nın Türkiye Açısından Önemi ve Sonuçları gibi konulara yer verildi.

Kaleme aldığı eseri, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında şehit düşen Türk Askerinin hatırasına ithaf eden Enes Demir, kitabın yazımıyla ilgili “Barış Pınarı Harekâtı, Türk Ordusu’nun etkin, caydırıcı ve saygın gücü ile Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, vatan topraklarını koruma kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.” ifadelerini kullandı. Kitap tüm kitapçılardan temin edilebilir.