Gastro Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 20:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:18

Bakan Ersoy: Gaziantep'in zenginliklerini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep'in tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliklerini dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini bildirdi.
Bakan Ersoy: Gaziantep'in zenginliklerini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin sıradaki durağı olan Gaziantep’e gittiklerini açıkladı.

9 gün boyunca 50'ye yakın noktada, 500'den fazla etkinlik ve bine yakın sanatçıyla sanatseverleri buluşturacaklarını belirten Bakan Ersoy, şunları ifade etti:

“Konserler, sergiler, söyleşiler, çocuklara özel etkinlikler ile benzersiz gastronomi kültürünü ziyaretçilerimizle paylaşacağımız şehrimizde esnaf ve vatandaşlarımızla da sohbet ettik. Bugün ayrıca, 6 Şubat depremlerinde zarar gören Alaüddevle Camii'ni yeniden ibadete açtık ve Münif Paşa 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'ni hizmete sunduk.”

Bakan Ersoy, 5 bin metrekare kapalı alanı, 85 bin kitabı, konferans salonu, bebek ve çocuklar için okuma ve etkinlik alanlarıyla yeni kütüphanenin de şehre değer katacağını vurgulayarak, “Gaziantep’in tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliklerini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.