Magazin 16.08.2019 00:43

AZKA'DA ÜNLÜLER GEÇİDİ

Kurban Bayramı'nın son gününde "Azka Yaz Konserleri" kapsamında Türk sanat müziğinin sevilen seslerinden Safiye Soyman, hayat arkadaşı Faik Öztürk ile birlikte Bodrum Bardakçı Koyu'nda bulunan Azka Otel'de sahne aldı.
AZKA'DA ÜNLÜLER GEÇİDİ

Kendisini dinlemeye gelenleri "Adana'ya Gidek Mi?" şarkısıyla selamlayan Faik Öztürk "Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Bayramın son gününde bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Safiye Soyman ile sizin için çok güzel bir repertuvar hazırladık. Bu gece eğlenmeden kimse eve gitmeyecek." sözleriyle sevilen şarkıları ve türküleri seslendirdi.

Konsere hayat arkadaşı Safiye Soyman devam ederken başarılı sanatçı Tolga Çam imzalı taşlarla bezeli turuncu elbiseyle sahneye çıktı. Mekanı dolduran altı yüz kişiyle Türk sanat müziğinin nadide parçalarını hep bir ağızdan seslendiren Safiye Soyman müzikseverlerden tam not aldı.

Safiye Soyman & Faik Öztürk ikilisini izlemeye gelen cemiyet, iş, sanat dünyasından Hayri Yazıcı, Ozan Şer, Bahar Öztan, Seçil Heper, Hande Dönmez, Hamiyet-Sabri Yiğit, Mesut Bakkal, Serpil-Haldun Orakçıoğlu, Sedefhan Oğuz ve Alican Atalay gibi simalar katıldılar.

Safiye Soyman daha önceki bir sahnesinde "Bir gün gelinlik giyersem Azka Otel'de giyeceğim." sözlerini söylemişti. Gönül Polat Tuncar imzalı gelinlik ile ikinci kez sahneye çıkan Safiye Soyman hayat arkadaşı Faik Öztürk'le birlikte muhteşem düetler yaptılar. Faik Öztürk beyazlar içindeki hayat arkadaşına "Safiyem muradına erdi. Azka'da gelinlik giydi. Allah bana da damatlık giymek nasip etsin." sözleriyle herkesi güldürdü.

Ünlü ikili kendilerini dinlemeye gelen Türk sanat müziği sanatçısı Seçil Heper'i onur konuğu olarak sahneye davet ettiler. 73 yaşındaki şarkıcı büyük alkış alırken Faik Öztük de esprileriyle misafirleri kahkahalara boğdu. Sahnenin onur konuğu olan Seçil Heper'e Faik Öztürk "Bizim Safiye baya eski Adnan Menderes'i hatırlıyor. Sen de onun dönemine yetiştin mi?" sözleriyle ünlü sanatçıyı güldürdü. "Yetiştim" cevabını alan Faik Öztürk " Biz de baya eskimişiz." sözleriyle konsere devam etti. Kendisini izlemeye gelen ünlü sanatçılardan Hande Dönmez ve Alican Atalay peş peşe sahneye çıkarak sevilen şarkılarını seslendirdiler.

Yaklaşık üç saat sahnede kalan Safiye Soyman & Faik Öztürk ikilisi alkışlar eşliğinde performanslarını bitirdiler.