Türkiye - Gündem 01.02.2018 13:24 Güncelleme: 01.02.2018 13:26

ATO'dan kongre turizmi atağı

Ankara Ticaret Odası (ATO), Başkent'te kongre turizminin gelişmesi için atağa geçti.
ATO'dan kongre turizmi atağı

 ATO bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun kongre turizmine katkısının artırılması amacıyla sektör paydaşlarının bir araya getirildiği tanışma ve akıl yürütme toplantısı ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Kalkınma Ajansı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD), Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), Ankara Turist Rehberleri Odası, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu yetkilileri ile ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı. 

 BARAN: “ANKARA’DA İYİ BİR KUMAŞ VAR”-

ATO Başkanı Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, Başkent’te kongre turizmini geliştirmek için Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nu daha aktif hale getirmek istediklerini belirterek, “Biz bu işi dert edindik. Ankara’nın potansiyeli olduğunu biliyoruz ve bu potansiyeli hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi. Ankara’nın sağlık ve kongre turizminde önemli imkânlara sahip olduğunu vurgulayan Baran, “Ankara’da iyi bir kumaş var. Kendi içimizdeki zenginlikleri ortaya çıkarmamız lazım. Turizmden çok ciddi kazançlar elde edebiliriz. Ankara’nın ekonomisine çok ciddi gelir sağlayabiliriz” dedi. Kongre turizminin mevsimi olmayan ve sürekli gelir getiren bir turizm çeşidi olduğuna dikkati çeken Baran, kongre turistlerinin diğer turistlerin üç katı para harcadığını anlattı. Baran, dünyada her yıl 12 bin kongre düzenlendiğini, Türkiye’nin 2016 yılında yaklaşık 100 kongreye ev sahipliğini yaparak 39.sırada yer aldığını bildirdi. Yurt dışına direkt uçuşların artırılması ve Ankara’ya uluslararası bir fuar alanı kazandırılması amacıyla yürüttükleri çalışmalardan da söz eden Baran, “Biz bu işe baş koyduk. Tek derdimiz Ankara. 14 aydır Ankara’nın turizmdeki kabiliyetini ön plana çıkarmak için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK-

 Toplantıya katılan sektör temsilcileri de sırayla söz alarak Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun daha etkin hale getirilmesi konusundaki görüş ve önerilerini dile getirdiler. Ankara’nın ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunun dile getirildiği toplantıda, Ankara’nın imajının yenilenmesi, tanınırlığının artırılması, cazip bir destinasyon haline getirilmesi, atılacak adımların tespiti için yol haritasının belirlenmesi ve bir Danışma Kurulu oluşturulması görüşleri öne çıktı.