Eğitim 17.06.2021 15:26

ATLAS ÜNİVERSİTESİ'NDE PANDEMİ GÖLGESİNDE İLK AKADEMİK YIL SONRASI YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Sağlık sektöründe Medicine Hastaneleri'nin 23 yıllık deneyimini akademik hayata aktarmak üzere kurulan Atlas Üniversitesi, Türkiye'de eğitime yeni bir bakış açısı getirmenin verdiği dinamizm ve merakla bu yıl ilk öğrencilerini ağırladı.
ATLAS ÜNİVERSİTESİ'NDE PANDEMİ GÖLGESİNDE İLK AKADEMİK YIL SONRASI YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Atlas Üniversitesi, pandemi gölgesinde başlayan ilk eğitim & öğretim yılında her bölümün ve her öğrencinin farklı eğitim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak online ve yüz yüze eğitimi dengeli bir şekilde birleştiren yenilikçi ‘Atlas Hibrit’ ile proje tabanlı, tematik, öğrenci merkezli eğitim sistemini benimsedi. Tüm dünyada özellikle eğitim sistemlerinde kısa sürede taşları yerinden oynatan pandemi, yeni kurulan bir üniversite olarak Atlas Üniversitesi’nde akademisyenlere ve öğrencilere kolay adapte olma avantajını sağladı. Atlas Üniversitesi’nde devam eden teknoloji ve sistem yatırımlarına ek olarak 60 ünitelik diş hastanesi hayata geçmeye hazırlanıyor. Son teknoloji ile donatılan diş hastanesinin yatırım miktarı yaklaşık 25 Milyon TL.  Üniversitenin grubuna ait 400 yataklı tam donanımlı Medicine Hastanesi’ne ek olarak önümüzdeki dönem, 350 Milyon Dolar yatırımla 600 yataklı yeni bir hastane yatırımı da planlanıyor.

Mütevelli heyeti başkanlığını Dr. Yusuf Elgörmüş’ün, rektörlük görevini ise Prof. Dr. Mustafa Küçük’ün yürüttüğü Atlas Üniversitesi, 1998 yılında kurulan Medicine Hastanesi ile sağlık alanında 23 yıllık deneyim gücünü elinde bulunduruyor. Atlas Üniversitesi; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin yanı sıra Mühendislik & Doğa Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’nda 11 lisans 10 önlisans olmak üzere 21 programda 1000 öğrenci ile ilk yılını tamamladı. Bu yıl da ilk kez öğrenci alacak 12 İngilizce bölümü ile Atlas Üniversitesi, eğitim sistemini globalleştirdi. 110 bin m2 ileri teknoloji ile donatılmış modern kampüse ek olarak, 75.000 m² alan üzerine kurulu 400 yatak kapasiteli, 1’i hibrit olmak üzere 18 ameliyathanesi olan hastanesi ile öğrencilerini ağırlayan Atlas Üniversitesi’nde yatırım hala devam ediyor. Önümüzdeki süreçte 60 ünitelik diş hastanesi ve 600 yataklı fakülte hastanesi yatırımının hayata geçirileceği kampüste teknoloji yatırımları da tüm hızıyla devam ediyor.

Bir tıp hekiminin hayali olarak, kampüs ve teknoloji yatırımlarını kapsayacak şekilde yaklaşık 500 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçen Atlas Üniversitesi’nde, devam eden teknoloji ve sistem yatırımlarına ek olarak 60 ünitelik diş hastanesi, Vadi kampüste hayata geçmeye hazırlanıyor. Son teknoloji ile donatılan diş hastanesinin yatırım miktarı yaklaşık 25 Milyon TL. Üniversitenin grubuna ait 400 yataklı tam donanımlı Medicine Hastanesi’ne ek olarak önümüzdeki dönem, 350 Milyon Dolar yatırımla 600 yataklı yeni bir hastane yatırımı da planlanıyor. ‘Bugüne kadarki yatırımlara ek olarak dünyada çok önemli merkezleri Türkiye’ye getireceğiz. Diyabet merkezi ve hastane bünyesinde uyuşturucu ile mücadele merkezleri gibi özel merkezlere yönelik yatırımlarımız devam edecek.’ şeklinde konuşan Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, uluslararası öğrenciler dahil tüm öğrenciler için yurt , akıllı kampüs projesi, Atlas Twin ve Medikal Teknopark gibi konularda da yatırımların devam ettiğini belirtti. 

Bir tıp hekiminin hayali gerçek oldu…

Lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü’nde tamamladıktan sonra 28 yaşında hastane kurarak girişimci ruhunu kanıtlayan Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, ‘Bir tıp doktoru olarak asistanlığımdan bu yana nitelikli, bilimsel altyapısı güçlü gerçek bir üniversite kurmak hayalimdi… Medicine Hastanesi’nde de bu hayali gerçekleştirmek için adımlar attık. Daha önce hastanelerimizde konferans salonları, derslikler, kütüphane, asistan odaları, öğrenci staj odaları gibi hazırlıklar yaptık ve hastane işletmeciliğinde de eğitime ve uygulamaya önem verdik. Yıllar içerisinde çok sayıda öğrenciye staj imkânı sağlayarak özellikle tıp ve sağlık eğitiminin bir parçası olduk. En büyük yatırım insana yatırımdır. Biz de önce bu yatırımın en önemli basamağından, eğitimden başlama hedefiyle yola çıktık. Ülkemizde kişi başına düşen doktor sayısı artış hızı OECD ortalamasının yarısı kadar. Sadece tıp doktorları açısından değil sağlıkta hemen hemen her alandaki mevcut istihdam rakamlarımız, OECD ülkelerinin çok altında. Bu alandaki açığın nitelikli şekilde doldurulması için buradayız. Ayrıca 22 yıldır dünya üzerinde çok sayıda sağlık yatırımı yaptık ve başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada, nitelikli sağlık çalışanı açığı olduğunu tecrübe ettik. Özellikle sağlık alanında, istihdam açısından bunu fırsat olarak görüyoruz ve tüm mezunlarımızı sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada çalışabilecek nitelikte yetiştireceğiz. Herkes çok zeki, herkes çok başarılı olmak zorunda değil ama herkes kendi dünyasını değiştirebilecek güce sahip. Biz de bu gücü ortaya çıkarmak için öğrencilerimizin yanında olacağız. Adını hem coğrafya haritaları derlemesi anlamına gelen ve yol gösteren atlastan, hem de anatomide çok büyük önem taşıyan ve insanın en önemli omur kemiği olan atlas kemiğinden alan Atlas Üniversitesi, ismini lise öğrencilerinin koyduğu ilk üniversite olma özelliğini de taşıyor. Gençlerin ismini koyduğu bu üniversitenin gelecekte de gençler tarafından gururla taşınmasını, büyütülmesini, geliştirilmesini hayal ediyor ve diliyorum. ‘ diyor.

Tüm kampüs alanlarında ‘dijital ikiz’ oluşturulacak

‘Atlas Twin’ projesi kapsamında yeni eğitim & öğretim yılında Vadi kampüsünde tüm alanların dijital ikizini oluşturarak hem online eğitim sürecini geliştirecek, hem de akıllı bina çözümleriyle ‘yeşil kampüs’ hedefine yaklaşacak olan Atlas Üniversitesi, bilgi teknolojilerini en faydalı şekilde kullanıyor. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen otomasyon yazılımları sayesinde akıllı bina süreci tamamlandığında, öğrenciler istedikleri anda kampüsün her bölümünü kontrol altına alabilecek, kütüphane ve laboratuvarda kolayca randevu oluşturabilecek, derslikleri tıpkı gerçek şeklinde dijital ortamda takip edebilecek. Aynı zamanda sistem, belirli bir süre hareket algılamadığı alanları kapalı moda alabilecek ve böylelikle enerji tüketimini minimize edebilecek.

Pandemi sürecinde eğitim hızla şekillendi

Atlas Hibrit eğitim sistemi ve faydalarıyla ilgili konuşan Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, ‘Pandemi süreci mevcut eğitim sistemimizi hızlı ve köklü değişimlere doğru yöneltti. Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle dönüşen eğitim dünyası online çözümlerle yeniden şekillendi. Bu süreçte bu değişime çok hızlı ayak uydurmak zorunda kalındı.  Biz Atlas Üniversitesi’nde değişimden ziyade tüm süreci en başında pandemiye göre organize edebildiğimiz için şanslıyız. Tüm gelişmiş teknolojik altyapımızla yeni sisteme entegre olduk. Ne yazık ki birçok üniversite online eğitime geçişte ara vermek durumunda kalırken biz kesintisiz devam ettik. Atlas Hibrit’te teknolojiyi, eğitimin temel ilkeleri ile bütünleştirip, öğrenci odaklı eğitim anlayışını hayata geçirdik. Sanal gerçeklik teknolojisiyle öğrencilerimiz kendilerini dersliklerde gibi hissederek eğitime dahil olabildi. Dersliklerimiz hibrit eğitime yönelik olarak revize edilerek görüntü, ses ve akıllı tahta sistemleri ile donatıldı. Online eğitimi daha verimli bir şekilde yürütebilmek için ‘Atlas Glasses’ kameralı gözlük sistemini kullandık. Öğretim üyelerinin laboratuvarda yaptıkları uygulamalar ve deneyleri senkron ve online olarak öğrencilere aktardık ve böylelikle uygulama derslerinin verimliliğini artırdık. Gerektiği alanlarda, özellikle uygulama gerektiren bölümlerimizde yüz yüze eğitim için gayret gösterdik. Online sistemlerle yüz yüze eğitimi çok efektif bir şekilde birleştirdiğimiz Atlas Hibrit sistemi ile eğitimde geleceği kucaklıyoruz. Tüm kurumlar, yeni dünyaya adapte olmak zorunda. Pandemi süreci bittiğinde de, teknolojinin artan etkisiyle, eğitim sektörünün dönüşümünün süreceğini düşünüyoruz. Atlas olarak her zaman en yeni ve en güncel tekniklerle eğitimimize devam edeceğiz. Uluslararası üniversite işbirlikleri ile eğitimi daha nitelikli ve global hale getireceğiz. Bu anlamda Almanya, Hollanda ve Amerika’nın çok iyi üniversiteleri ile işbirlikleri yaptık.’ dedi. İlk yılında olmasına rağmen 14 öğrencisinin TÜBİTAK desteği almaya hak kazandığı Atlas Üniversitesi, bu başarısıyla vakıf üniversitelerinde en çok projesi kabul edilen ilk 3 üniversite içinde yer aldı. Desteğe hak kazanan öğrencilere ve yol gösteren akademisyenlere teşekkürlerini ileten Küçük, ilk yılda  23 öğrencinin çift anadal eğitimi almasının da kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Atlas Üniversitesi girişimci gençler yetiştirmeye odaklanacak

Proje tabanlı, tematik eğitim ve işbirliğine önem veren hibrit eğitim sistemini benimseyen Atlas Üniversitesi, tüm eğitim kadrosuyla öğrenciyi merkeze alan ve öğrencinin ihtiyaç duyduğu metodları destekleyen mentorluk sistemi içerisinde faaliyetlerini yürütüyor.                      Ölçme ve değerlendirmenin ötesinde bir eğitim yolculuğu sunan eğitim modeli, süreç içerisinde tam yetkinlik kazandırmaya odaklanıyor. Girişimci gençler yetiştirmeye odaklanan Atlas Üniversitesi, özellikle başarılı olan öğrencilerden müteşebbis, girişimci gençler yetiştirerek onlarla ortaklıklar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu anlamda tüm know-how’ını paylaşarak dünyanın birçok noktasında başarılı gençlerle yeni sağlık merkezleri ve hastaneler kurulacak.  

Araştıran, geliştiren, sorgulayan ve uygulayan üniversite

Araştırmalara imkan sağlayan temel eğitim laboratuvarları ve Türkiye’nin en büyüklerinden olan mikrobiyoloji laboratuvarının yanı sıra akademisyenlerin, öğrencilerin ve alana hizmet veren tüm çalışanların eğitim alabileceği X Labs Ar-Ge laboratuvarları Atlas Üniversitesi bünyesinde yer alıyor. ‘Artık tasarımla yeniden şekillenmeyen sektörlerin başarılı olacağını düşünmüyoruz. Bu noktadan hareketle sağlık sektörünün de sosyal bilimlerle birlikte çalışacağı, sanatın mühendislerle buluşacağı bir eğitim yuvası hayal ettik ve gerçekleştirdik.

Ayrıca öğrencilerimiz, yeni akademik yılda Atlas Language Zone’da İngilizceyi yaşayarak öğrenecekler. Lisans ve Lisansüstü öğrencilerimiz ‘Academic Writing Center’ ile birlikte İngilizce makale yazmada uzmanlaşacak. ‘ diyen Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, aynı zamanda Z kuşağını da çok iyi anladıkları için eğitimde fark yarattıklarının altını çizdi. Küçük, ‘Z kuşağı öğrenme sürecine dahil olan, sosyal tecrübeyi önemseyen, kariyer odaklı, pasif olmayı reddeden, interaktif, dijital öğrenme araçlarını çok iyi kullanan ve bilgiye hızlı erişimi seven bir kuşak. Aynı zamanda bilgiyi deneyimle birleştirerek, uygulayarak, farklı farklı pratikler ile öğrenmek arzusunda. Z kuşağı sınırları sevmiyor. O nedenle dünyanın her yerinde çalışabilecek öğrenciler yetiştirmek bizim temel hedefimiz. Yeni neslin liderlerinin ihtiyaç duyduğu güven, bağımsızlık, beceri ve küresel rekabet gücünü tüm öğrencilerimize aşılıyoruz.’ şeklinde konuştu.