Kültür Sanat 29.05.2023 16:15

​Aşk Sınırı: Körfez Savaşı'nda İmkânsız Bir Aşkın Hikâyesi

Deniz Tekci, Altın Kitaplar'dan çıkan ilk romanı Aşk Sınırı'nda şahit olduğu sıra dışı bir aşkı anlatıyor. Zor bir coğrafyada yaşayan iki kaçağın hikâyesini konu alan kitap, okuru imkânsız aşkların anlamını sorgulamaya sevk ediyor.
​Aşk Sınırı: Körfez Savaşı'nda İmkânsız Bir Aşkın Hikâyesi

Deniz Tekci, Altın Kitaplar’dan çıkan ilk romanı Aşk Sınırı’nda şahit olduğu sıra dışı bir aşkı anlatıyor. Zor bir coğrafyada yaşayan iki kaçağın hikâyesini konu alan kitap, okuru imkânsız aşkların anlamını sorgulamaya sevk ediyor.

Deniz Tekci, yeni kitabı ile ilgili “Beni derinden etkileyen gerçek bir olaydan esinlenerek kaleme aldığım bu kitap, aşk konusunda bizlere madalyonun öbür yüzünü gösteriyor. Aşkı her daim kadına yakıştırır dururuz ya… Halbuki Leyla’yı Mecnun’suz, Aslı’yı Kerem’siz, Şirin’i Ferhat’sız anlatıp aşklarına gıptayla bakabilir miydik? İşte Aşk Sınırı savaşın ortasında yeşerip filizlenen ve sınır tanımayan bir büyük aşkın Raju’nun gönlünden dile düşmesini, ondan cesaret alan Hakan’ın ise yürek deşen aşkına tanıklık etmemizi sağlarken, aşkı bir de eril yönüyle aktarmaya çalışıyor. Tam da Şems’in buyurduğu gibi:

‘Ey gönül! Şimdi sorarım sana, hangi aşk daha büyüktür? Anlatılarak dile düşen mi, anlatılmayıp yürek deşen mi?”’ yorumunda bulundu.

Hiç durup düşündün mü, dile düşenlerden misin, yüreği deşilenlerden mi? Işığa koşan kelebekler misali, aşka kanat çırpan ve sonrasında yüreği lime lime edilip yara bere içinde kalanlardan mı? Tam da kalp yaraları iyileşip kabuk bağlayacakken yeniden inanıp aşka her seferinde yüreği kanatılanlardan mı?

Peki ya sen... Sen hiç düştün mü aşka?

Savaşın ortasında yeşeren ve sınır tanımayan gerçek bir öyküyü anlatıyor Aşk Sınırı…

Körfez Savaşı sırasında sevdanın karasına düşen Raju ve Hira, savaş sonrası Bağdat'ta mahsur kalır. Türkiye - Irak sınırını kaçak yollardan geçmeye çalışırken Hakan Yüzbaşı ve Mert Asteğmen'le yolları kesişir.

İki kaçak âşık ekseninde ilerleyen olaylar dizisi, bir yandan da iki askerin iç dünyalarına yaptığı yolculuklarla hem aşk hem de psikolojik gerilim tadında bir romanla baş başa bırakıyor okuru.

Sayfa Sayısı: 344

Fiyatı: 110.00 TL

Dağıtım Tarihi: 26.05.2023