Beyaz Perde Kaynak: ÜMİT GÜLBÜZ CEYLAN 10.09.2024 15:59

Arkın Aktaç'tan yeni bir korku şaheseri

​Türk sinemasının başarılı ismi Arkın Aktaç'ın yönettiği ve Ömer Güler'in yapımcılığını üstlendiği yeni korku filmi "Büyücü" 27 Eylül'de sinemalarda!
Arkın Aktaç'tan yeni bir korku şaheseri

Büyücü, Sarıyer, Kağıthane ve Sultangazi’nin gizemli atmosferlerinde çekilen bu heyecan verici yapım, "Üç Harfliler" ve "Şeytan-ı Racim" gibi seriye dönüşen filmlerle tanınan Aktaç’ın imzasını taşıyor. Gerilimin ve korkunun doruklarına ulaşan bu filmde, bilinmeyenin sınırlarını zorlayan bir hikâye sizleri bekliyor. Hazır olun, sinema tarihinin en korkutucu deneyimlerinden birine tanık olacaksınız!

Filmin oyuncu kadrosunda  Baran Arat, Duru Demirhan,  Servetcan Öztürk, Anıl Görkem Genç, Ömer Akdağ, İlkin İrem Bulut, Okan Demirsoy, Çağla Kıvrık Hazal Demircioğlu, Melis Şakar, Cemil Serdar Saçar, Cemal Aşkın Alpçetin,

Yönetmen: Arkın Aktaç.

Senaryo: Oktay Arabacı

Yapım: Aret Film Ömer Güler.

 İşte film özeti

Polis olarak çalışan Sinan gittiği bir cinayet mahallinde olayın yaşandığı ana ait halüsinasyonlar görür. ‎Fakat anlam veremez. Bir gece sonra gittiği yeni bir olay yerinde halüsinasyonlar tekrarlanır. ‎Yardımcısı ve aynı zamanda sevgilisi olan Aslı’ya durumu belli etmemeye çalışır. Olay yerinde ‎bulunan bir cep telefonunda katile ait kısa bir video saptanmıştır. Ancak görüntü kalitesi çok ‎kötüdür. Sadece bir erkek olduğu anlaşılmaktadır. Ardı ardına gelen cinayetler devam etmektedir.

Üçüncü cinayet mahallinde Sinan’ın halüsinasyonları devam eder. Ancak bu kez güvenlik kamerası ‎görüntüleri vardır. Görüntüleri inceleyen Aslı ve Sinan şok olurlar. Çünkü görüntüdeki kişi Sinan’dır. ‎Aslı bu duruma anlam veremez. Ama Sinan durumu anlamıştır. Görüntüdeki kişi aslında ikiz kardeşi ‎Serkan’dır. Bunu Aslı’ya anlatır ve durumu çözmek için yardım ister. Sinan Aslı’nın yardımıyla ‎Serkan’ı bulur. Serkan Sinan’a cinayetlerle kendisinin bir ilgisinin olmadığını, Serkan’ın ‎çocukluğundan beri bu tarz cinayetler işlediğini, hatta ilk cinayetinin kendi annelerini öldürmek ‎olduğunu söyler. Kafası iyice karışan Sinan çaresizdir.

Serkan ve Sinan yıllar önce annelerinin gittiği ‎bir şifacı hocaya giderek yardım isterler. Şifacı hoca kendilerine lanetli olduklarını ve bu lanetin ‎çözülmesi için ikisinden birinin ölmesi gerektiğini söyler. İki kardeş içinden çıkılması zor bir durumun ‎içindedir. Serkan’ın evine dönerler ve ikisi de ölümü göze almıştır. Sina silahını çıkarır ve intihar ‎etmek ister. Ancak Serkan ona mani olur ve silahın iine tek kurşun koyarak sırayla tetiğe basarlar. ‎Kimin öleceğine kader karar verecektir. Ancak bu durum Aslı’nın gelmesiyle biter. Sinan ile görüşen ‎Aslı arka odada saklanan Serkan’ı görmemiştir. Fakat Serkan Aslı’yı görmüştür. Evden ayrılan aslı ‎polis merkezine giderken bir atm önüne aracını park edip para çekmek ister. Ama arkasını ‎döndüğünde arabası yoktur.

Bir taksiye biner. Ancak taksici ölüdür. Dışarı çıkar. Sokakta kimse ‎yoktur. Bir apartmana sığınmaya çalışır. Fakat ucube varlıklar tarafından burada öldürülür. Sinan bu ‎haberi alır almaz morga Aslı’nın yanına gider. Sonrasında Sinan’ı hocanın yanında görürüz. Hoca ‎durumu çözmüştür. Sinan’a kendisini Serkan’ın kötülüklerinden koruyacak bir tılsım yaptırır. Ancak ‎bir sorun vardır. Çünkü hocaya gelen Sinan değil ikiz kardeşi Serkan’dır.‎