Güncel - Yaşam 03.03.2016 09:14

Arınç'tan Anayasa Mahkemesi Başkanı'na destek

AK Parti'nin eski ağır toplarından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği 'hak ihlali' kararını değerlendirdi.  YENİBİRLİK - Arınç Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü…
Arınç'tan Anayasa Mahkemesi Başkanı'na destek


AK Parti'nin eski ağır toplarından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği 'hak ihlali' kararını değerlendirdi. 

YENİBİRLİK - Arınç Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın dün yaptığı konuşmadan dolayı tebrik etti. Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklu yargılanmasını hak ihlali olarak değerlendirmişti. Kararır ardından iki gazeteci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kararı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bu karara saygı duymuyorum ve tanımıyorum" demişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise kararın anayasaya aykırı olduğunu savunmuştu. ÜSTÜ KAPALI CEVAP VERDİ. Peş peşe gelen bu açıklamaların ardından dün Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ile ortak yürütülen Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Projesi açılış konferansında konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesinin, anayasanın ve kanunların kendisine verdiği yetkileri kullanarak verdiği kararlar, herkesi ve her kurumu bağlamaktadır. Bu bir Anayasa kuralıdır" demişti. 'YANINDAYIM' Bilkent Üniversitesi'nde 'Dünden Bugüne Türk Siyaseti' konulu konferansa katılan AK Parti'nin eski ağır toplarından Bülent Arınç, dünkü konuşmasından dolayı Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a destek vererek, "Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı tebrik ediyorum. Ben Zühtü Arslan'ın yanındayım. Kararından dolayı tebrik ediyorum." dedi.