Magazin 26.02.2021 04:53 Güncelleme: 25.02.2021 22:56

Arif Sağ 

Halk müziğimizin büyük ustası, bağlama virtüözü Arif Sağ ilk dönem çalışmalarını içeren 45'liklerin bir albümde toplanmasıyla   elli  yıl aradan sonra long play formatında plak severler ile buluştu.
Arif Sağ 

Mega Plak  Ethem Zeytinkaya  tarafından yayınlanan “70’ler” adını taşıyan albüm, üstadın yetmişli yılların ilk yarısında Topkapı Plak etiketi altında çıkartmış olduğu  kırkbeşlik plakları içeriyor. Toplam 12 parçadan oluşan albüm, büyük ustanın o yılların müzikal eğilimlerini müziğine taşıdığı bir dönemine ışık tutuyor. 

“Sana Gelmek İstiyorum / Kaşların Kara Leylam”, “Sazım / Misket” “Sen Nankörün Birisin / Yol Yakınken Dönelim”, “Hayat Uçurum Oldu / Seven Umutlu Olur”, “Bu Ayrılık Neden Oldu / Kaybolan Mutluluk” ve “Dert Hamalı / Ne Bu Surat Bu Çehre” 45’liklerinin derlemesinden oluşan “70’ler” plağı, büyük ustanın farklı bir yanını ve müzikal açıdan sahip olduğu zenginliği, çeşitliliği sergiliyor. 

Albüm içerisindeki sekiz eserin söz , müzikleri ve on eserin düzenleme, aranjeleri  üstad Arif Sağ tarafından yapılmıştır.

Sazım ve Misket adlı eserlerin düzenleme ve aranjeleri Türkiye’nin en iyi orkestra şeflerinden olan Süheyl Denizci tarafından yapılmıştır.

Albüm içerisinde üstad Arif Sağ’ın geniş bir biyografisi Türkçe ve İngilizce poster / insert olarak bulunmaktadır.