Spor 21.02.2020 00:30

Antalya'da tarihi zafer

Bu yıl 3.kez düzenlenen Uluslararası Tour of Antalya yol bisiklet yarışının ilk etabını peletonun ilk ve tek World Tour takımı olan Israel Start-Up Nation Takımı'ndan Mihkel Raim kazandı.
Antalya'da tarihi zafer

23 ülkeden 29 takım ve 173 bisikletçinin katıldığı Tour Of Antalya dün koşulan Antalya-Antalya etabı ile başladı. Vali Münir Karaloğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Tur’un ana sponsoru olan AKRA Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut’un damalı bayrağı sallamasıyla Antalya şehir merkezinde bulunan Kaleiçi mevkiinden etaba başlayan bisikletçiler 149.2 kilometrelik kıyasıya bir mücadele verdiler.

BUGÜN KEMER-ANTALYA ETABI KOŞULACAK

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren turun ilk etabını "Israel Start-Up Nation" takımından 3 saat 22 dakika 45 saniyelik derecesiyle Mihkel Raim kazandı. Raim bu sonuçla AKRA Hotel sponsorluğundaki genel klasman forması olan "magenta" renkteki formayı da giyecek. İkinciliği "Adria Mobil" takımından Marko Kump, üçüncülüğü ise "Sport Vlaanderen - Baloise" takımından Kenneth Van Rooy'in elde ettiği etap sonrası dereceye giren sporculara ödülleri Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı tarafından verildi. Bugün Kemer-Antalya etabıyla devam edecek yarışlar, 23 Şubat Pazar günü Erdal İnönü Parkı'nda koşulacak 4.etap ile sona erecek.