Spor 01.02.2023 19:45

Antalya'da pedallar hedefe çevriliyor

Elit Erkekler Avrupa Turları takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan uluslararası yol bisiklet yarışı 'TOUR OF ANTALYA powered by AKRA' 9-12 Şubat tarihlerinde 5. kez düzenlenecek. Bu yıl 15 ülkeden, 25 takım ve 175 bisikletçinin "Yeşil bir Gelecek" için pedal çevireceği organizasyona 2 World Tour, 10 Pro Kıta ve 13 Kıta takımı katılacak.
Antalya'da pedallar hedefe çevriliyor

Elit Erkekler Avrupa Turları takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan uluslararası yol bisiklet yarışı 'TOUR OF ANTALYA powered by AKRA' 9-12 Şubat tarihlerinde 5. kez düzenlenecek. Bu yıl 15 ülkeden, 25 takım ve 175 bisikletçinin “Yeşil bir Gelecek” için pedal çevireceği organizasyona 2 World Tour, 10 Pro Kıta ve 13 Kıta takımı katılacak.

Tour of Antalya Proje Koordinatörü Haluk Özsevim, yarış öncesi D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programında turun Medya Direktörü, gazeteci Faik Gürses’in sorularını yanıtladı.

'ANTALYA SAHİPLENDİ'

Tour of Antalya'nın hem devlet hem de özel sektör işbirliği ile yapılan Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri olduğuna vurgu yapan Özsevim, 'Antalya şehri yapmış olduğu bütün etkinliklerde çok başarılı oldu. Şehir bu organizasyonuda sahiplenmiş durumda. Buna vesile olduğumuz için çok keyifliyiz. Hayal ettiğimiz bütün hedeflere hızla ulaşıyoruz.' dedi.

'TURİZM GELİRLERİNİ ARTTIRDIK'

'5 Yıl önce ilk defa Tour of Antalya’yı düzenlediğimiz zaman hedefimiz sadece bir yarış düzenlemek değildi. Hedefimiz; Antalya’nın bisiklet turizminden gelirini arttırmak, dolayısıyla ülkemizde bir bisiklet destinasyonu haline getirmekti.' ifadelerini kullanan Haluk Özsevim, 'Organizasyon’a 70-80 tane takım başvuruyor. İlk senelerde bu kadar takımı nasıl getireceğimizi düşünüyorduk. Gururla söyleyebilirim ki şimdi artık bu işin sportif tarafını çözüyoruz. Şu anda Antalya’da 25 uluslararası yarış koşuluyor.'diye konuştu.