Kültür Sanat 14.05.2022 08:18 Güncelleme: 13.05.2022 21:14

Anna Fedorova ve Nicholas Schwartz

Piyanist Anna Fedorova ve Amerikalı eşi kontrbasçı Nicholas Schwartz 15 Mayıs'ta  Avusturya Kültür Ofisi'nde verecekleri Türkiye'deki ilk resmi " Ukrayna İçin Barış" konseri ile İstanbul'a damga vuracak.
Anna Fedorova ve Nicholas Schwartz

Dünyanın en iyi on kadın piyanistinden biri kabul edilen ve Youtube’da 35 Milyon izlenme ile rekor sahibi Ukraynalı piyanist Anna Fedorova Mayıs ayında iki konser vermek için ilk defa Türkiye’ye geliyor.

Anna Fedorova ve  Nicholas Schwartz ikilisi Süreyya Operası  ve  Avusturya Kültür Ofisi (ACF) salolarında verecekleri iki konserle İstanbullu klasik müzikseverlerle buluşacak.

İlki 15 Mayıs’ta gerçekleşecek “Ukrayna İçin Barış” konseri  Avusturya Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu himayesinde, ACF & Kam Management organizasyonuyla gerçekleşecek. ACF yöneticisi Silvia Neurieter ‘in ev sahipliğinde Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun da  katılımlarıyla hem Ukrayna’da süren savaşa dikkat çekmek hem de bir barış için müzik dile gelecek.

Anna Fedorova Ukrayna’da savaşın başladığı ilk günden itibaren, Avrupa genelinde yaptığı yirmiyi aşkın yardım konserinden topladığı 600.000 Euro’yu anavatanı Ukrayna’daki savaş mağdurları desteklemek adına bağışlamış örnek bir sanatçı.

ACF çatısı altında gerçekleşecek bu önemli konsere Avusturya’ın üst düzey Türkiye bürokratları, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu ve Hollanda İstanbul Başkonsolosu ve diğer birçok elçiliğin üst düzey bürokratlarının  katılacak olmasının  yanı sıra İBB Başkanı, Kadiköy Belediye Başkanı, İstanbul iş ve cemiyet hayatından ünlü konuklar, ünlü gazeteci köşe yazarları ve tanınmış simalar davetli olacak.

Bu etkinliğe katılmak isteyen klasik müzikseverler, sınırlı sayıda açılacak misafir kontenjanı için https://www.eventbrite.at/o/austrian-cultural-forum-istanbul-17564754592 linkinden yapılacak duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.