Spor 19.03.2018 13:57 Güncelleme: 19.03.2018 22:01

Anadolu Efes'ten Altyapıda Bir İlk

Türk basketbolunun en çok kupa kazanan takımı Anadolu Efes, Gloria Sports Arena ve Smart Casual Event ortaklığıyla, geleceğin basketbolcularını yetiştirmek için yaz kampı çalışmalarına start verdi.
Anadolu Efes'ten Altyapıda Bir İlk

Bertan ERMAN

Türk basketbolu adına sayısız ilklere imza atan Anadolu Efes, sporun merkezi olarak konumlanan ve 50’den fazla branşa ev sahipliği yapan Antalya’daki Gloria Sports Arena’da, yaz döneminde Smart Casual Event organizasyonuyla birlikte basketbol kampı düzenleyecek. 18 Haziran tarihinde başlayacak kampa, 2002-2009 doğumlu erkek basketbolcu adayları katılabilecek. Yaz kampı, 1 hafta boyunca Anadolu Efes Spor Kulübü altyapı antrenörlerinin denetiminde gerçekleşecek.

Yaz kampının lansmanı, bugün Anadolu Efes Spor Kulübü Merter Tesisleri’nde tanıtıldı. Lansmanda, Anadolu Efes Genel Koordinatörü Alper Yılmaz, Gloria Sports Arena Satış Müdürü Görkem Dönmez, Anadolu Efes takım kaptanı Doğuş Balbay ve Smart Casual Event’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mert Osman Can, ilk kez bu yaz düzenlenecek kamp ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes Genel Koordinatörü Alper Yılmaz, “42 yıldır Türk basketbolunun ileriye gitmesi için çok çalışıyoruz. Çocuklarımızın tatil yaparken kendini geliştirebilecekleri bir çalışma ortamı hazırlamak istiyoruz. Umuyorum istediğimiz sonucu alabiliriz.” şeklinde konuştu. Yaz kampına, A takım oyuncularından Bryant Dunston, Birkan Batuk ve Doğuş Balbay’ın da katılıp, deneyimlerini paylaşacaklarını belirten Alper Yılmaz, “Türkiye’nin neresinden olsun; 2002-2009 arasındaki genç arkadaşlarımızı bekliyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açıldığı günden beri Spor ve Turizmi bir araya getirdiklerini söyleyen Gloria Sports Arena Satış Müdürü Görkem Dönmez, “Yaz kamplarında eğitim alacak öğrencilerimiz, inşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları’na gider.” diyerek hayallerini belirtti. Görkem Dönmez, 80 kişilik kontenjanın olacağı yaz kampında, sporcuların, antrenörler denetiminde sadece basketbol değil; diğer spor branşlarını da deneme imkanına sahip olacaklarını, kamp sırasında tüm sporculara performans testleri ve bireysel analizlerin yapılacağını; sakatlık durumunda da fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verileceğini söyledi.

Anadolu Efes takım kaptanı Doğuş Balbay, Gloria Sports Arena’da A Takım ile birlikte kamp yaptıklarını belirtirken, “Orayı en iyi bilen isimlerden birisi benim. ABD’de eğitim almış ve oradaki tesisleri görmüş birisi olarak söyleyebilirim ki Türkiye’deki açık ara en iyi tesis. Her gidişimizde misafirperver olarak bizleri en iyi şekilde ağırladılar.” dedi. Yemeklerinin, oda düzenlerinin ve spor alanlarının çok iyi olduğunu söyleyen Doğuş Balbay, “Çocuklar hayata farklı bir bakış açısıyla bakacaklar. Çok değerli 7 gün geçirecekler. Bu kampı tüm ailelere ve genç arkadaşlarımıza tavsiye ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Smart Casual Event Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mert Osman Can ise, “6 günlük bir kamp dönemi planladık. İlk 4 dönem için kayıtlarımız açık. Sonraki dönemler için nasıl ilerleyeceğimize karar vereceğiz. 2002-2009 doğumlu öğrencilerimizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Profesyonel takımlara verilen hizmetlerin aynısını gerçekleştireceklerini söyleyen Mert Osman Can, katılım koşullarıyla ilgili, “Tabii ki basketbolu çok sevmeleri gerekiyor. 2002-2009 erkek basketbolcuları bekliyoruz. Bu ücretli bir organizasyon. Ama biz de aileler için çeşitli paketler oluşturduk. Organizasyonlarımız öğrencilerimizin tamamen kendi evlerinden çıkıp yine evlerine dönmelerini kapsayacak bir şekilde hazırlandı.” dedi.

Düzenlenecek kamplar şu tarihlerde gerçekleştirilecek:

1. dönem: 18-23 Haziran

2. dönem: 25-30 Haziran

3. dönem: 2-7 Temmuz

4. dönem: 9-14 Temmuz