Vakıf Katılım web
Spor 21.03.2018 22:29

Anadolu Efes Son Çeyrekte Yıkıldı

THY Euroleague'in 27. turunda Anadolu Efes, sahasında Khimki'ye 85-73 mağlup oldu.
Anadolu Efes Son Çeyrekte Yıkıldı

Bertan ERMAN

Maça Bryant Dunston-Brock Motum-Sonny Weems üçlüsüyle etkili bir başlangıç yapan Anadolu Efes, Alexey Shved ile hareketlenmeye çalışan Khimki'nin öne geçmesine izin vermedi ve çeyreğin bitimine 3 dakikadan az bir süre kala farkı çift hanelere çıkardı. Ayrıca, ilk 10 dakikayı 29-18 önde kapatan Lacivert Beyazlılar'da Doğuş Balbay, 3 top çalma ile savunmada dikkat çeken isim oldu. İkinci çeyreğe Dunston'ın sayılarıyla başlayan temsilcimiz karşısında ABD'li oyuncularıyla tempo yakalayan Khimki, yaklaşık 6 dakika sonunda farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Buna karşılık Anadolu Efes, Rusya temsilcisinin maça ortak olmasına izin vermedi ve soyunma odasına 49-42'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte hücumdaki düzenini yitiren Anadolu Efes karşısında, özellikle Anthony Gill ile etkili olan Khimki, çeyreğin bitimine 49 saniye kala ilk kez öne geçti. Sonny Weems'in sayısıyla karşılık veren temsilcimiz, skoru dengeledi ve son 10 dakikaya 61-61'lik eşitlikle girildi. Khimki, Egor Vyaltsev ile son bölümlerde farkı açarak oyunun kontrolünü ele geçirdi. Farkı çift hanelere çıkaran Rusya temsilcisi, mücadeleyi 85-73 kazandı.

Khimki'de 5 farklı oyuncu çift hanelere ulaşırken, Michael Thomas 17 sayı ve 5 ribaundla maçın en etkili ismi oldu. Anadolu Efeste maçın en skorer ismi Bryant Dunston'ın 19 sayı ve 7 ribaundluk performansı, galibiyet için yeterli olmadı.

ANADOLU EFES - KHIMKI MOSKOVA REGION

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu

Hakemler: Borys Ryzhyk (Ukrayna), Olegs Latisevs (Letonya), Michele Rossi (İtalya)

Anadolu Efes: E. McCollum 11, D. Balbay, D. Brown 4, B. Batuk, B. Demir (Süre almadı), B. Motum 11, S. Weems 16, V. Stimac 6, M. Mustafa (Süre almadı), T. Douglas, B. Dunston 19, K. Simon 6

Khimki Moskova Region: T. Robinson 3, A. Shved 16, E. Vyaltsev 13, R. Pateev (Süre almadı), V. Zaytsev 2, S. Markovic 3, S. Monia 3, A. Gill 11, M. Todorovic 3, J. Anderson 4, C. Jenkins 10, M. Thomas 17