Vakıf Katılım web
Dünya 15.02.2018 13:18 Güncelleme: 15.02.2018 13:33

Almanya'dan Gösteri Yasağı

Almanya'da, terör örgütü PKK'ya yakın kuruluşların çatı örgütü olarak bilinen ve sık sık gösteri düzenleyen Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne (NAV-DEM) bundan sonra gösteri izin verilmeyeceği açıklandı.
Almanya'dan Gösteri Yasağı

Almanya'nın Köln kentinde Kürt derneklerin geçen cumartesi yapmayı planladığı protesto gösterisine izin vermeyen Köln Emniyet Müdürlüğü, perşembe günü için planlanan iki gösteriyi de yasakladı. 

Köln Emniyet Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, gösteriler için başvuruda bulunan Köln ve Leverkusen kentlerinden iki ayrı Kürt dernekle yapılan ön görüşmelerde, başvuruların Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) adına yapıldığının saptandığı belirtildi.

Açıklamada yasağa gerekçe olarak, 'Almanya'da terör örgütü olarak sınıflandırılan PKK'ya bağlılığı simgeleyen yasaklı bayrak ve sembollerin kullanılması ve bu şekilde suç eylemleri ve ihlallerin gerçekleşmesi beklentisi' gösterildi.

Köln Emniyeti'nin açıklamasında yasak kararlarına karşı hukuki yollara başvurulabileceği de kaydedildi. 

Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın PKK ile bağlantılı kuruluşların çatı örgütü olarak nitelendirdiği NAV-DEM'in 27 Ocak'ta Köln'de düzenlediği protesto gösterisi, Abdullah Öcalan posterlerinin polisin defalarca yaptığı uyarılara rağmen kaldırılmaması üzerine dağıtılmıştı. NAV-DEM polisin gösteriyi sona erdirmesini eleştirerek, Öcalan bayraklarının taşınmasını 'meşru olmayan bir yasağa karşı sivil itaatsizlik eylemi' diye nitelendirmişti.