Magazin 14.11.2019 11:07

Alaluxa'da Ünlü İsimlerden Kadın Girişimcilere Destek  

2014 yılında kadınları üretime teşvik etmek ve ekonomilerine katkı sağlamak adına kurulan ALALUXA'nın bu yıl 18.kez Raffles İstanbul'da gerçekleşen organizasyonuna kadın girişimcilerin yanı sıra iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri de katıldı.
Alaluxa'da Ünlü İsimlerden  Kadın Girişimcilere Destek   

Her sosyo ekonomik durumda olan kadına ilham olmak adına 2014 yıldan beri toplam 600 kadın girişimciyi bir araya getiren platform, alanında kanaat önderi olan başarılı isimlerin söyleyişileriyle de renklendi.

Platformun kurucusu Ayşegül Tuncer’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Melis – Bülent İnal, Ahu Orakçıoğlu, Meltem Demir, Atakan Arslan,  Meral İkizler, Merve Kotil, Nadire İçkale, Neşe Gönül, Nilgün Dumanlı, Saadet Gülbaran, Sema Maliki, Serap Tibuk, Müge Arnas, Zeynep Germen, Tülin Kartoz, Tuğba Peksayar Ayfer Toprak, Alkım Çetin, Çiğdem Kamer, Ebru Sanver, Petek Ertüre, Gülbin Simitçioğlu, Hande Sezer Pekcan, Jülide Önengüt ve Neslihan Kozanoğlu gibi isimler katıldı. Alaluxa kapsamında gerçekleşen oturumlarda sektörün öncülerinden; sanatçı Tuba Ünsal, mimar Feryal Gülman, iş kadını Selin Öztarhan, oyuncu Jessica Mey, sanatçı Deniz Sağdıç, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz, Uzman Klinik Psikolog Aslı Karasaç, WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, Gonca Karakaş, şef ve yemek kitabı yazarı Ece Zaim, model-oyuncu Pınar Tezcan, Aishatelier kurucusu Ayşe Köroğlu, güzellik koçu Özge Özel, sunucu Derya Özel, Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, moda tasarımcısı Yasemin Öğün, makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar, Görkem Astarcıoğlu,  Fakir Pazarlama Müdürü Esra Türköz, oyuncu Burcu Kutluk, Global Wellness Day Yaratıcısı Belgin Aksoy, Sebile Ölmez ve fotoğraf sanatçısı Ümit Karalar ise girişimcilere tecrübelerini aktardı.

Etkinlikte ayrıca Alaluxa’nın sürdürebilirlik felsefesiyle bütünleşen birbirinden farklı isim ve proje de bir araya geldi.

TOGEM-DER yararına sıfır atık mesajıyla Tuvana Büyükçınar Demir, Mehtap Elaid, Dilek Hanif ve Gamze Saraçoğlu gibi tasarımcıların organik kumaşlardan yaptıkları tasarımları etkinlik kapsamında konukların beğenisine sunuldu. Bunun yanı sıra sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık denim kumaşlarla tasarladığı eseri ise katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Raffles Hotel’de gerçekleşen Alaluxa etkinliğinde sürdürülebilir tarım alanında ‘Bir Su Dolabı (gül damıtma makinesi)’ ve ‘Mekanik Astronomik Takvim’, sağlık teknolojileri alanında ‘Nüreddin Hastanesi’ maketi ve ‘El Cezeri Kitab El Cami’, enerji alanında ise buhar gücüyle çalışan ‘Döner Döndürücüsü’ ve ‘İmbik’ gibi, Ortaçağ’da yapılmış olan eserler de sergilendi.

Girişimci kadınlara eğitimlerle de destek veren platforma katılan kadınlara, ücretsiz İş Geliştirme Koçluğu, İhracat prosedürleri, Sosyal Medya ve Influencerlar’ı etkin kullanma ve devletin sunduğu KOSGEB, Ekonomi Bakanlığı destek ve teşvikleri de ayrıntılı bir şekilde paylaşılıyor.

ALALUXA Platformu’nun kurucusu Ayşegül Tuncer etkinlikle ilgili “ALALUXA Platformu’nun bir girişimci olarak kurmanın ve 18. kez bu etkinliği düzenleyerek kadın girişimcilerimize destek vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Üretim hayatında kadınların sürdürebilir bir bakış açısıyla aktif olmalarını sağlayarak onları iş yaşamının bir parçası olmaları için çaba göstermek paha biçilmez bir duygu. Bugün etkinliğimizde alanındaki kanaat önderi isimlerle kadın girişimcilerimizi bir araya getirmek ayrıca çok keyifliydi.” dedi.

Tuba Ünsal “Hiç Kürk Satın Almadım”

Sosyal sorumluluk projelerine katkılarıyla tanınan WWF ( Dünya Doğayı Koruma Vakfı) marka elçisi Tuba Ünsal, “Hiç kürk satın almadım, hayatımda hiçbir zaman öldürülen bir canlının enerjisini üzerime takıp sokakta dolaşmak istemedim” dedi.  Sürdürebilirlik konusu hakkında ise “biz kendi arkadaş grubumuzda bu çılgın tüketime meydan okumaya çalışıyoruz.  Kendi içimizde kendi ekosistemimizi kurup birbirimizle kıyafetlerimizi değiş tokuş yaparak sürdürebilirlik konusuna destek olmaya çalışıyoruz. WWF marka elçisiyim ama evde iki tane daha küçük marka elçisi var. Vakıf tarafından hangi bilgiye sahipsem, evdekilere de aktarılıyor. Onlar kendi dünyalarında sunumlar yapıyorlar, okulda anlatıyorlar. Her gün bir mevzuyu seçiyoruz mesela denizlerde plastiğin engellenmesi için ne yapılması gerektiğiyle ilgili onlar anlatıyor. Bence ilk önce annelere sorumluluk düşüyor. Çünkü biz bunun farkında nesiller yetiştirirsek eğer bununla ilgili önemli bir adım atmış oluyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Feryal Gülman’dan Gençlere Tavsiye

Kız çocuklarının eğitimine herkes tarafından destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Feryal Gülman, kadınların birbirlerini desteklemeleri gerektiğini özellikle vurguladı. Gençlerin bir an önce profesyonel hayata girmeleri gerektiğini  “Gençlere tavsiyem,  profesyonel anlamda çalışma bilincine ermeleri ve kendilerini geliştirme yönünde hep çalışarak öğrendikleri bilincinde olmaları çünkü üniversite sadece bizim ilk alanımız” sözleriyle dile getirdi.