Gayrimenkul 14.05.2019 03:00 Güncelleme: 14.05.2019 15:40

Akzirve Strada'nın ilk etabını tamamladı

Akzirve Gayrimenkul, İstanbul'un en çok değerlenen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir'de yükselen Strada projesi iki etaptan oluşuyor. Mart ayında projenin ilk etabı olan Strada'nın satışlarını tamamlayarak, teslimlere başlayan Akzirve Gayrimenkul, projenin ikinci etabı Strada Plus'ı ise 2020 yılında tamamlamayı hedefliyor.
Akzirve Strada'nın ilk etabını tamamladı

Yarım asırlık uluslararası tecrübesini, Türkiye’de 25 yılı aşkın sürede kazandığı lokal deneyimiyle harmanlayarak, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandıran Akzirve Gayrimenkul, projelerine devam ediyor. İstanbul’daki “Kartal Pega” projesinden sonra dikkat çekici mimarisi, avantajlı fiyatları, sosyal olanakları ile Bahçeşehir’de yükselen “Strada” projesinde de ilgi odağı haline gelen Akzirve Gayrimenkul, projenin ilk etabının satışlarını tamamladı. Bu kapsamda 747 konutun teslimine başlayan Akzirve Gayrimenkul, projenin ikinci aşaması olan “Strada Plus”ı ise 2020 yılında tamamlamayı hedefliyor.

Beyaz yakalı ve şehir profesyonelleri tercihi Bahçeşehir

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Bahçeşehir’in çevre ilçelerin aksine daha farklı yaşam tarzı olan bir demografiye sahip olduğunu belirten Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, gelişim aşamasında olmasına rağmen, daha estetik ve daha planlı bir yerleşim planlamasına sahip olan Bahçeşehir’in ise büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekti.

Bahçeşehir bölgesine, özellikle şehirden kaçma isteği duyan beyaz yakalı ve şehir profesyonelinin yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Abdullah Müftüoğlu, “Bunun yanı sıra alışveriş, gezi, doğal alanlar ve parklarıyla da Bahçeşehir tercih edilen bir bölge haline geldi” dedi.

2.500 konutluk proje

Strada Projesi ile İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Bahçeşehir’e yeni bir yaşam şekli sunacaklarını belirten Abdullah Müftüoğlu, “İtalyanca’da cadde anlamına gelen Strada projemiz 3 etaptan oluşuyor. İlk etabımız Strada’da 747 konuttun satışını tamamlayarak, teslimlere başladık. Tüm etapları tamamlandığında 2500 konuta ulaşacağımız Strada Projesi’nde ilk etapta Mart ayı itibariyle yaşam başladı” dedi. Strada projesi kapsamında 100'ün üzerinde bağımsız bölümünden oluşan ticari alanların da yer aldığına dikkat çeken Abdullah Müftüoğlu, projenin ikinci etabı olan Strada Plus’ın ise 2020 yılında tamamlanacağını ifade etti.

Projede ‘Kent İçinde Kent’ konsepti uygulandı

Tasarımı ünlü mimar Bünyamin Derman tarafından yapılan Strada’da proje alanı şehrin gelişim aksında, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü ve bağlantı yollarına yakın, merkezi bir konumda bulunuyor. DB Mimarlık Kurucusu Bünyamin Derman projenin bölgeyle uyumunu şöyle ifade ediyor: “Bu yerleşke kentsel sürekliliği kent örgüsü ve peyzaj olarak kesintiye uğratmayan, siluete katkı koyarak onu tamamlayan ve kütlesel farklılaşmalarıyla farklı tercihleri, çeşitliliği, kentin ruhunu yansıtan bir yaşam alanı. Hem farklı fonksiyon hem de farklı metrekareler ve plan çözümlerinde tasarlanmış kullanım alanları, rezidans, konut ve ticaret kullanıcıları için seçenekler ortaya koyuyor. Binalar gerek arazi ile kurdukları ilişki, gerekse mimari ve mekansal kurgulanışları ile kullanıcıları için zengin etkinlik ve etkileşim alanlarına sahip. Bu alanlar hem yapı blokları arasında hem de zeminde yer alıyor. Strada, kent dinamiklerinin, denge ve uyum içinde, ‘kent içinde kent’ konseptiyle yorumlandığı bir proje.” 

Proje caddesiyle de dikkat çekecek

Strada, kullanılan malzeme kalitesi ve ünitelerde her metrekarenin kullanışlı bir şekilde planlanmasıyla da ayrıcalıklı bir yaşam vaat ediyor. Proje kapsamında 100’ün üzerinde mağaza, kafe ve restoranın yer aldığı Strada Cadde modayı, lezzeti, aile boyu eğlenceyi içine alan bir yaşam sunuyor. Meydanlar, sokaklar, avlular ve parklarla parçalanan yapı kütleleri, yapısal özellikleri ve çevresiyle kurduğu ilişkiyle de emsallerinden ayrılıyor. Zemindeki avlular, blok girişlerindeki lobiler, ara katlardaki bahçeler, çocuk oyun alanları, meydanlar, yapıların zemin ve birinci katlarındaki ticari ve sosyal alanlar insanların bir araya geldikleri ortak yaşam alanlarını oluşturuyor. Proje içerisinde 1800 metrekarelik sosyal donatı alanında ise; havuz, sauna, fitness& pilates birimi, cafeler, teraslar yer alıyor. Strada’da sosyal alanlar konut kullanıcılarının bir araya geldikleri, sosyalleştikleri sportif ve rekreatif alanlar olarak kurgulandı.