Ekonomi 04.06.2023 07:00 Güncelleme: 03.06.2023 18:56

​Akbatı ve H&M iş birliğinden 1 yılda 2,7 ton atık giysi toplama rekoru

Sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık yaratan etkinlikler düzenleyen Akbatı ve döngüsel moda sistemine geçişin öncülerinden H&M işbirliğinde yürütülen "Dev Geri Dönüşüm Kutusu" projesi 1 yılda 2,7 ton tekstil ürünü toplayarak bir rekora imza attı.
​Akbatı ve H&M iş birliğinden 1 yılda 2,7 ton atık giysi toplama rekoru

Sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık yaratan etkinlikler düzenleyen Akbatı vedöngüsel moda sistemine geçişin öncülerinden H&Mişbirliğinde yürütülen “Dev Geri Dönüşüm Kutusu” projesi 1 yılda  2,7 ton tekstil ürünü toplayarak bir rekora imza attı.

Geçtiğimiz yıl modanın geri dönüşümüne katkıda bulunmak isteyen herkesi her ne marka olursa olsun, kullanılmayan kıyafetlerini geri dönüşüme getirmelerine davet eden Akbatı ve H&M, bir yıl sonunda 2,7 ton tekstil ürünü toplayarak rekor seviyeye ulaştı. Ziyaretçilerin aktif katılımı ile sürdürülebilir bir geleceğe büyük katkı sağlayan Akbatı, sorumlu tüketimi teşvik etme konusundaki kararlılığıyla müşteri bilincinin gelişmesine öncülük ediyor.

Dev Geri Dönüşüm Kutusu ile bireylerin kullanmadıkları giysilerini bırakabilecekleri uygun ve erişilebilir bir platform sağlayarak çöp sahalarına giden tekstil atığının önlenmesine 2,7 tonluk katkı sağlayan Akbatı, modada atık yönetimine dikkat çeken keyif dolu sürdürülebilirlik aktivitelerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.