Türkiye - Gündem 20.03.2018 14:04

'Açık Kapı' Açıldı

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan 'Açık Kapı Projesi' Amasya'da hizmete girdi.
'Açık Kapı' Açıldı

Amasya Valiliği binasında oluşturulan birimde vatandaşın talep ve önerilerini konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirilip takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı bir kamu hizmetinin benimsendiğini belirten Amasya Valisi Dr. Osman Varol, “Projemiz tamamen devlet ile vatandaş ilişkisinin geliştirilmesi üzerine inşa edilmiştir. Özellikle vatandaşımızın devletin hizmetlerinden yararlanırken yaşadığı sıkıntıları çözmek üzerine oluşturulmuş bir projedir” dedi.
Projenin geliştirilmesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun büyük bir desteğinin olduğuna değinen Vali Varol, vatandaşların devletin hangi birimine başvuracakları hususunda bilgi edinmeleri durumunda veya yetkili makamlara ulaşılması durumunda süre sıkıntısı yaşandığında doğrudan başvurabileceği bir birim olan 'Açık Kapı'nın internet ve mobil uygulamalar üzerinden de başvurulabilen modern devlet yapısına uygun bir platform olduğunu söyledi.