Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.09.2024 12:00 Güncelleme: 09.09.2024 12:00

ABD'de aranan papaz, iki haftalık insan avının ardından Filipinler polisine teslim oldu

ABD'de çocuk kaçakçılığı suçundan aranan etkili bir papaz, düzinelerce bina ve yeraltı odaları ve tünellerden oluşan bir ağı içeren geniş bir yerleşkede 16 günlük bir insan avının ardından Filipinler'de tutuklandı.
ABD'de aranan papaz, iki haftalık insan avının ardından Filipinler polisine teslim oldu

Kendisinin "Tanrı'nın atanmış oğlu" olduğunu iddia eden İsa Mesih Krallığı'nın (KOJC) kurucusu Apollo Quiboloy, 12 yaşındaki kadın ve kız çocuklarının kaçakçılığı iddiasıyla arandığı ABD'deki dava da dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. FBI'ın arananlar listesine göre, mağdurların kişisel asistan veya "pastoral" olarak işe alındığı ve Quiboloy ile "gece nöbeti" adı verilen bir cinsel ilişkiye girmeleri istendiği iddia ediliyor.

En az 74 yaşında olan Quiboloy, kendisine yöneltilen iddiaları reddetti.

Ağustos ayında, daha sonra 1.000 takviyeyle desteklenen 2.000 polis memuru, rahibi aramak için KOJC'nin 30 hektarlık (74 dönüm) geniş kompleksine baskın düzenledi ve destekçilerini sokaklara döktü. Kilise milyonlarca üyeye sahip ve Quiboloy, eski başkan Rodrigo Duterte'nin arkadaşı.

Filipinler ulusal polisi sözcüsü Jean Fajardo, Quiboloy'un 24 saat içinde teslim olması gerektiği konusunda uyarıldıktan sonra teslim olduğunu söyledi.

Quiboloy ve diğer dört kişi Pazar gecesi Manila'ya uçtu ve Quezon City'deki ulusal polis merkezindeki bir gözaltı merkezinde yüksek güvenlik altında tutuluyorlar.