Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.09.2024 09:00 Güncelleme: 04.09.2024 09:02

A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital'in analizine göre haftanın ilk işlem günündeki güçlü yükselişle 22 günlük ortalamasının üstüne çıkan sözleşme, dün gördüğümüz geri çekilme ile tekrardan 22 günlük ortalamasının altına düştü.
A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital, teknik göstergelere bakıldığında görülen satış baskısı eşliğinde kısmi bozulmalar gözlemlediklerini açıkladı. A1 Capital'in değerlendirmesi şöyle:

"Ekim vadesinin ilk gününü alıcılı bir seyirle açan, hatta günü neredeyse gördüğü en yüksek seviyeden tamamlayarak alıcıların gücünü gösteren sözleşme, son işlem gününde ise satış baskısına maruz kalarak geri çekildi ve günü %1.75’lik değer kaybı ile 11690 seviyesinden tamamladı.

Bakanlarımızın ihracatımız yükseldiği, dış ticaret açığımızın düştüğü açıklamalarına ek olarak enflasyonun da yıllık yaklaşık 10 puan azalmış olması gibi olumlu ekonomik haberler var. Ancak Capital Economics’in TCMB’ndan ilk faiz indirimini 2025’in ilk çeyreğinde bekliyor olması ve Morgan Stanley’nin beklentisinin de Türkiye’de politika faizinin bu yıl değişmeyeceği yönünde olması ve Citi’nin Türkiye’de 4. Çeyrekte zayıf seyreden bir ekonomi yönünde beklentisinin olması gibi en azından yakın vadede olumsuz yorumlanabilecek haberler ve analizler de mevcut.

Haftanın ilk işlem günündeki güçlü yükselişle 22 günlük ortalamasının üstüne çıkan sözleşme, dün gördüğümüz geri çekilme ile tekrardan 22 günlük ortalamasının altına düştü. Buna ek olarak halen 50 günlük üssel ortalamasının altında hareketini sürdürüyor. Teknik göstergelere baktığımız zaman ise görülen satış baskısı eşliğinde kısmi bozulmalar gözlemliyoruz. Uzun vadeli indikatörler AL sinyalini korumakla beraber kısa vadeli indikatörlerin henüz SAT sinyali üretmemiş olsalar da yönlerini aşağı doğru çevirdiklerini görüyoruz. Ancak düşen trendini kırmış ve alçalan takoz formasyonunu göstermiş olan sözleşmede halen bu trend çizgisinin üstünde kalınmasını olumlu karşılıyoruz.

Beklentimiz doğrultusunda, ilk destek seviyesi olan 11450 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Sözleşmenin bu seviyenin üzerinde kalması durumunda 12100 ve 12500 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir. Ancak geri çekilmenin sürmesi durumunda ise 11450 ve 11111 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir."