Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.09.2024 09:00 Güncelleme: 13.09.2024 09:56

A1 Capital: Endeksin destek bölgelerinden yönünü hafif yukarıya çevirdiğini gözlemliyoruz

A1 Capital'in raporuna göre endeksin 200 günlük ortalamaya denk gelen noktanın 9 bin 400 seviyesini aşmış olması olumlu bir faktör olarak değerlendiriliyor.
A1 Capital: Endeksin destek bölgelerinden yönünü hafif yukarıya çevirdiğini gözlemliyoruz

A1 Capital, endeksin günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğinde dünkü tepki alımlarıyla birlikte genelinin toparlanma çabasına ek olarak kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek bölgelerinden yönünü hafif yukarıya çevirdiğini gözlemlediklerini bildirerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dün BİST 100 endeksi güçlü yükselişle başlamasının ardından seans kapanışındaki sert volatil hareketleri dikkat çekti. Seansın ikinci yarısından sonra yaşanan güç kaybı artarken son iki saatte gelen tepki alımları dünkü kayıpları sildi.

Endeks, dün 112.72 puan artışla 9532.38 puandan başladı. Gün sonunda da %1.08 değer kazanımı ile endeks 9521.04 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul, 88.08 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 66 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 31 şirket negatif olarak kapattı.

En çok artan sektör endeksi; “Ulaştırma, Bankacılık ve Metal Eşya-Makina” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “Kobi Sanayi, Bilişim ve Tekstil-Deri” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Türk Havayolları, Akbank ve İş Bankası hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Bim Mağazaları, Ereğli ve Mavi hisselerinden geldi.

Endeksin günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde dünkü tepki alımlarıyla birlikte genelinin toparlanma çabasına ek olarak kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek bölgelerinden yönünü hafif yukarıya çevirdiğini gözlemliyoruz.

Diğer yandan endeksin 200 günlük ortalamaya denk gelen nokta 9400 seviyesini aşmış olmasını da olumlu bir diğer faktör olarak değerlendiriyoruz. Önceki gündeki zayıf hareketlerin sürmesiyle birlikte düşen trendin kırılmasıyla tekrar alçalan takozun içine girdiğini gözlemlemiştik.

Dün genele yayılan yükselişin seans kapanışına doğru kuvvetlenmesiyle tekrar düşen trendin üzerine yerleşmesi pozitif görünümü arttırmakla birlikte haftanın son gününde trendin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını izleyeceğiz.

Dünkü raporumuzda bahsettiğimiz tepki alımlarının başlaması durumunda endekste ilk ara direnç olarak gördüğümüz 9520 seviyesinin hemen üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Tepki alımlarının bugünde devam etmesi ve 9520 seviyesinin üzerinde satışların karşılandığı takdirde ilk direnç seviyesi olarak 9650 seviyesini takip edeceğiz.

Olası geri çekilme halinde düşen trendin altına yerleşeceğinden satış baskısı artacağı için ilk etapta 9330 destek seviyesine kadar geri çekilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9250 ve 9130 desteklerini dikkate alacağız."