Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.09.2024 09:00 Güncelleme: 06.09.2024 09:55

A1 Capital: BİST 100 endeksi gün içinde yükselişini koruyamadı

A1 Capital'in raporuna göre BİST 100 endeksi dün güne pozitif başlasa da gün içinde bu yükselişini koruyamadı.
A1 Capital: BİST 100 endeksi gün içinde yükselişini koruyamadı

A1 Capital, BIST100 analizinde şu ifadelere yer verdi:

"BİST 100 endeksi dün güne pozitif başlasa da gün içinde bu yükselişini koruyamadı. Gün boyunca volatil hareketlerin ön planda olduğu ve yükseliş denemelerinin başarısız kalmasıyla önceki günlerde yaşanan satış baskısı devam etti.

BİST 100 endeksi, dün 45.58 puan artışla 10030.51 puandan başladı. Gün sonunda ise %0.48 değer kaybı ile endeks 9936.76 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul, 76.26 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. 65 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 33 şirket negatif olarak kapattı.

En çok artan sektör endeksleri; “Kobi-Sanayi, Aracı Kurumlar ve Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “Ulaştırma, Ticaret ve Bankacılık” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Ford Otomotiv, Aselsan ve Halk Bankası hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Bim Mağazaları, Yapı Kredi ve Türk Havayolları hisselerinden geldi.

Teknik göstergeleri incelediğimizde, arka arkaya gelen son 3 işlem günündeki satış baskısıyla indikatörlerde güç kaybı görülmeye devam ediyor. Kısa vadeli gösterge olan Stokastik’in de dün itibariyle SAT sinyali ürettiğini gözlemliyoruz ve bu açıdan temkinli kalınmasını öneriyoruz. İlk destek seviyesi olan 9840’un üstünde taşınan pozisyonlar korunabilir. Ancak bu seviyenin altına düşülmesinde 9765 destek seviyesine kadar geri çekilmeyi arttırabilir.

Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde 10036 seviyesini ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. 10036'ya yaklaşan hareketler sonrasında gelebilecek düzeltme hareketlerine de dikkat edilmesini öneriyoruz. 10036 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ise ilk etapta 10165'e kadar yükselişin devamını bekliyor olacağız.

Bugün akşam saatlerinde açıklanması beklenen, Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi not ve görünümüne dair değerlendirmesi yurtiçinde kritik olacak. Fitch en son Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya; not görünümünü ise durağandan pozitife revize etmişti.

Not artırımlarına devam edilmesi halinde kredi notumuzun yatırım yapılabilir seviyeye yaklaşması açısından belirleyici rol oynuyor. Beklentinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, gelecek hafta için yön bulmada etkili olacaktır."