Vakıf Katılım web
Magazin 11.02.2018 08:30

50.Yıla Dev Kadro

Müzik hayatına 1967 yılının sonunda başlayan Moğollar, kuruluşunun 50. yılını önceki akşam Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) verdiği muhteşem bir konserle kutladı. Ünlü müzisyen ve oyuncularında sahneye çıktığı dev konser yaklaşık 3,5 saat sürdü.
50.Yıla Dev Kadro

Konser öncesi kuliste gazetecileri ağırlanan Moğollar, 50 yıllık müzik serüvenini anlattı. Grup adına sözü alan Cahit Berkay, “Çok heyecanlıyız. Öncelikle bu gecemize katılan genç kuşak, orta kuşak, bizim kuşaktan bütün sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum. 50 sene insanı biraz korkutuyor. Dile kolay… Biraz da gururlandırıyor. Bu elli yıl içinde çok önemli isimlerle beraber çalıştık. Barış Manço, Cem Karaca, Engin Yörükoğlu ve daha niceleri. 1967 yılının sonunda kurulan bir grubuz ve 1976-93 arasında müzik yapamadık. O günden beri aramıza Serhat Ersöz katıldı. 26’nci seneye girdik. Bu kadar uzun senedir dayanan grup yok. Daha sonra Emrah Karaca katıldı. Engin Yörükoğlu’nu kaybettikten sonra Utku Ünal bir süre görev aldı. O ayrılınca yerine Kemal Küçükbakkal geldi. Neticede Moğolları şöyle özetleyebilirsiniz; Yanlarına aldığı gençleri yaşlandırıyor”” şeklinde konuştu. Berkay, grubun başarısını ise “Çok iyi müzisyen olmak şart değil ama çok iyi bir grup elemanı olmak gerekir” diyerek yorumladı.
Grubun bas gitaristi, Taner Öngür ise “Böyle kuşaktan kuşağa devam etsin istiyoruz. İlelebet Moğollar… İlerde robotlar olarak devam eder” diye konuştu.
Gecede sahne alan sanatçılardan Harun Tekin, “5 yıl süren dürümcünün bile efsane olduğu bu ülkede 50 yıllık rock grubu efsane, kara efsanedir” dedi.
Hayko Cepkin, “Burada olmak hepimiz için bir gurur. İnşallah bize de nasip olur ama 50. yılı kutlamak zor bir şey. Onun için biz 49 da bırakacağız” diyerek espri yaptı.
“Moğollar Bana Ailemden Mirastır”
14 Şubat Kapitalist Sistem
‘Siyah Beyaz Aşk’ dizisinin güzel oyuncusu Birce Akalay, konseri izlemeye sevgilisi Can Tunalı ile birlikte geldi. Akalay, konser öncesi grubu kuliste ziyaret ederek 50. Yıllarını kutladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akalay, “Moğollarla bana ailemden mirastır. Onları dinleyerek büyüdük. Türkiye’nin eğer bir müziği olsaydı o Moğollar olurdu, Cahit Berkay olurdu, Cem Karaca Olurdu, Barış Manco olurdu. O yüzden çok güzel ve özel bir gece bizim için” ifadelerini kullandı. Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü için program yapıp yapmadığı sorulan Akalay, “Şuan hiç bir plan yok. Benim için özel bir gün değil. Kapitalist sistemden beklentim olmaz” diye konuştu.
Nebil Özgentürk'ün hazırladığı 'Moğollar Belgeseli' ile başlayan gecenin sunuculuğunu İzzet Öz’ün üstlendi. Cem Karaca, Barış Manço ve Engin Yörükoğlu ile seneler önce yapılan röportajlar, sahnede bulunan dev ekrana yansıtıldı. Dinleyicilerin gözyaşları ile izlediği bu belgesel sonrasında müzik başladı.
Dila Hanım, Selvi Boylum Al Yazmalım gibi unutulmaz film müzikleriyle başlayan konserde, sırasıyla Bülent Ortaçgil, Teoman, Nejat Yavaşoğulları, Ezhel, Ezgi Aktan, Harun Tekin, Ayzer Danga, Hayko Cepkin, Utku Ünal, Halit Ergenç, Hüseyin Turan ve Duman sahneye çıktı. Gecenin sonunda, tüm sanatçıların hep beraber sahneye çıkarak 'Uzun İnce Bir Yoldayım' isimli türküyü söylemesiyle, salonda alkış tufanı koptu.
2000 kişinin izlediği, konserin her bir şarkısına bir ağızdan eşlik ettiği, salonu alkış seslerinin inlettiği konser, 01.00de sona erdi.