Ekonomi 22.11.2019 22:28

5 MİLYON DOLAR YATIRIM DEĞERİYLE DUBAİ'YE MAĞAZA AÇTI!

1864'ten beri Türk-Osmanlı tatlarını İstanbullularla buluşturan Türkiye'nin ilk şekerleme markalarından Hafız Mustafa, bir asırdan fazladır değişmeyen geleneksel lezzetleri 5 milyon dolarlık yatırımla Dubai'ye taşıdı.
5 MİLYON DOLAR YATIRIM DEĞERİYLE DUBAİ'YE MAĞAZA AÇTI!

Eminönü-Bahçekapı’da başlayan yolculuğuna İstanbul’da 11 şube ve Dubai Mall’daki yeni mağazasını ekleyen Hafız Mustafa, 155 yıldır değişmeyen lezzeti ve hizmet kalitesini 5 milyon dolar yatırım değeriyle Dubai’ye taşıdı.  500 metrekarelik mağazasında 200’ü aşkın ürün çeşidi ile hizmet verecek Hafız Mustafa, Dubai’de açtığı 2.000 metrekarelik üretim tesisi ile de 120’yi aşkın ürünü yerinde üretecek.  Lokum, çikolata ve draje çeşitleri ise İstanbul’da üretilerek Dubai’de misafirlerine sunulacak. İstanbul’a ayak basan neredeyse bütün turistlerin uğrak yeri haline gelen Hafız Mustafa’nın Dubai Mall’daki mağazasında geleneksel tüm lezzetleri bulmak mümkün.

Hafız Mustafa, Dubai’de şimdiden müdavimlerini oluşturmaya başladı

Osmanlı’ya olan bağlılığını ve özlemini, imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul’dan gelen lezzetlerle gideren Arap dünyası, Dubai Mall’da yüzyıllardır değişmeyen lezzetleri bulacağı Hafız Mustafa mağazasında buluşmaya başladı. Dubai’de şimdiden müdavimlerini oluşturmaya başlayan mağaza ile ilgili Hafız Mustafa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar: “İstanbul’daki mağazalarımızın müşteri profilinin yüzde 90’ını turist misafirler oluşturuyor. İstanbul’daki mağazalarımıza her gelen turist kilolarca tatlı alarak ülkesine dönüyor. Kilolarca baklava, Osmanlı Saray Kadayıfı, Akide şekeri gibi tatlıları alan hemen hemen herkes ülkesine döndüğünde burada tattığı lezzetleri anlatıyor. Bize gelen yoğun talep üzerine Dubai’de ilk yurt dışı mağazamızı açtık. Onların hasret kaldığı geleneksel tatları ayaklarına getirdik. Bölgedeki insanların enerjisinden görüyoruz ki aslında geç bile kalmışız. Eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın eşi Peristera Baziana da Türkiye ziyaretinde bizden kilolarca baklava alarak ülkesine dönmüştü. Buradan görüyoruz ki tatlılarımızın ünü ülke sınırlarını çoktan aştı” dedi.

İddialı tatlılarıyla lezzet şöleni yaşatan markanın, rengarenk akide şekerleri, Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü’ne sahip Sütlü Osmanlı Saray Kadayıfı, 60’ın üzerinde lokum çeşidi, altın sarısı çıtır çıtır baklava çeşitleri, patenti Hafız Mustafa’ya ait çikolatalı baklavası, Halep Sarması, Antep burması, kuşgözü, kadayıf, manda sütüyle hazırlanan muhallebi, kazandibi, 20’nin üzerinde sütlü tatlı çeşidi, meyveli-çikolatalı yaş pasta çeşitleri ve çok daha fazlası şimdi Arap Yarımadası’nda ticaretin başkenti Dubai’de, bölgenin en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’daki mağazasında bulunuyor.  İstanbul’daki şubelerinin ardından yoğun taleple yurt dışındaki ilk mağazasını Dubai’de açarak Hafız Mustafa’yı dünya markası haline getiren Ongurlar Ailesi, Osmanlı’nın eşsiz tatlarını değişmeyen reçetesi ve Hafız Mustafa’ya olan gönülden bağlılığıyla misafirlerinin beğenisine sunuyor.