Magazin 07.03.2021 04:33

40 YILLIK ŞARKILARIYLA DÜNYA RADYO LİSTELERİNİ ALT ÜST ETTİLER

Müzisyen Mustafa Kuş'un 40 yıl önce yaptığı besteleri Ironhand Record adlı bir Alman şirketi tarafından gün yüzüne çıkartılarak yeniden yayınlandı. Şarkılar şimdi tüm dünya radyo listelerinde üst sıralarda ve yükselmeye devam ediyor.
40 YILLIK ŞARKILARIYLA DÜNYA RADYO LİSTELERİNİ ALT ÜST ETTİLER

1976 yılında Almanya’da grup İmece’yi kuran Mustafa Kuş’un “Veda” adlı şarkısının bulunduğu 45’lik çalışması orijinal bantlardan aktarılıp 3 bin adet 45’lik plak yeniden basıldı ve dünya genelinde radyola gönderildi.

İLK JAPONYA’DA SATIŞA ÇIKTI

40 yıl önce sadece kaset formatında hazırlanıp 45’lik plak olarak çıkan ‘Veda’ albümünün içinde 4 şarkı bulunuyor. Bu kaset çalışması orijinal bantlardan dijital ortamda aktarılarak transparan sarı renkte 45’lik olarak günümüz için yeniden hazırlandı. İlk olarak Japonya müzik piyasası için Tokyo’da 1 mart 2021 tarihinden itibaren satışa çıkan albüm, şu anda dünya genelinde satışa sunuldu. Umulanın çok üstünde büyük bir ilgiyle karşılanan 40 yıllık bu albüm yabancı müzik eleştirmenlerinden de tam not aldı. Çeşitli ülkelerin radyoları tarafından da şu sıralar sıkça çalınan “Veda” albümü müzik listelerinde de şu anda ilk 10 içinde yer alıyor. Aynı zamanda spotify, bandcamp ve youtube gibi dijital platformlarda de 1 mart dan itibaren de yoğun bir şekilde dinlenmeye başladı.

MÜZİĞE ADANAN HAYATLAR

1976’li yıllarda başta Almanya olmak üzere Hollanda, Avusturya ve İsviçre gibi bir çok Avrupa ülkesinde konserler veren grup “İmece” başarı ve devamlılıklarından dolayı o yıllarda basın tarafından "Süper Orkestra" olarak adlandırılıyorlardı.Anadolu ritimlerini funk ve cazla harmanlayan Mustafa Kuş ve İmece'nin şarkıları eğlenceli bas hatları, bateri atakları, saksafon, gitar ve klavye sololarıyla dikkat çekiyor. İmece'nin kadrosunda Hulusi Kınayman (Bateri), Cengiz Karaköse (Bas gitar),Kemal Çivicioğlu (Klavye), Halil Arslan (Sax) ve gruba sonradan Fevzi Vatansever(davul),Doğan Yakın’da bas gitarist olarak katıldılar.