Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.09.2024 13:00 Güncelleme: 12.09.2024 11:46

40 bin öğrenciyle kırtasiye seti dağıtımı başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçerisinde bir öğrencinin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak materyaller bulunan setlerin 15 bin 772'si ilkokul, 14 bin 229'u ortaokul ve 9 bin 999'u lise öğrencilerine dağıtacak.
40 bin öğrenciyle kırtasiye seti dağıtımı başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); ailelere destek olmak, öğrencileri motive etmek ve başarılarına katkı sağlamak amacıyla 2019 yılında başlattığı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kırtasiye seti desteği hizmetini bu yıl da sürdürdü.

İBB Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen setler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda; 1., 5. ve 9.sınıf öğrencilerine sınıflarında teslim edilecek.

İçerisinde okul çantası, kareli ve çizgili defterler, resim defteri, kuru ve pastel boyalar, kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş, yapıştırıcılar, cetvel ve bu malzemeleri koyabilecekleri dosyaların bulunduğu kırtasiye setinin dağıtımı için Bayrampaşa Mustafa Itri İlkokulu ve Ortaokulu’nda tören düzenlendi.

Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, törene katılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun eşlik ettiği İmamoğlu, konuşma yaptı.

Eşitliği, bu cennet vatan ölçeğinde farkı olmadığını, her bireyin, her vatandaşın, her kişinin birbirinin eşit olduğunu düşünerek birbirine saygı duyması olarak anlatan İmamoğlu, "Hiçbir çocuk Cumhuriyette ne sokakta, ne evde, ne de okulda geriye kalamaz. Eşit bir sistem içerisinde her çocuğumuzun, her gencimizin eşit haklara sahip olduğunu ve devletimizin de bütün çocuklara eşitliği hissettirecek hizmetleri sunmanın asil görevi olduğunu bilmeliyiz" dedi.

Başkan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhuriyetin ve Atatürk'ün çizdiği yoldan ayrılmayın. Ülkemizin kurucusunu çok iyi anlayın. Onun işaret ettiği hedefe yürüyün. Bizler, gelecek yolculuğunuzda sizlere eşlik etmek, sizlerin önündeki engelleri ortadan kaldıran, sizlerin ufkunu açan hizmetleri yapan, sizlerin ihtiyaç duyduğunuz imkanları size sağlayan ve her yönüyle eşit birer çocuk olarak, genç olarak hayata hazırlanmanıza katkı sunan yöneticiler olmak zorundayız. Bu yönde büyük gayret gösteriyoruz. İşte bütün bunları bilin. Kendinize güvenin ve çok çalışın."