Vakıf Katılım web
Magazin 24.06.2022 04:08

3 ŞARKIYA TEK KLİP

Sanatçı ve akademisyen Cenk Yüksel, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 'Hadi Şansım' adlı üç şarkıdan oluşan maksi single çalışmasına Mert Özkan yönetmenliğinde bir film klip çekti.
3 ŞARKIYA TEK KLİP

Üç şarkının birleştirilerek bir hikayenin anlatıldığı sinema tadındaki klipte 12 oyuncu Cenk Yüksel'e eşlik etti. Merakla beklenen klibin lansmanı önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi Yeşilçam Sineması'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 davetlinin katıldığı gecede film klip ayakta alkışlandı.

Senaryosunu kendi yazdığı film klip için özel gala düzenleyen Yüksel "Üç şarkımı aynı anda bir hikaye çerçevesinde birleştirerek Türkiye'nin ilk film klibini çektim. Birbirinin tıpatıp benzeri klişe kliplerle seyircilerimize aynı şeyi sunmak yerine, farklı bir deneyimi hep birlikte paylaşalım istedim. Senaryosunu kendim yazdığım filmde izleyenler şarkılarım eşliğinde bambaşka bir dünyaya adım atacak. Bu değişik tecrübenin birçok kişiye örnek olacağına ve ezber bozacağına inanıyorum. Artık hiç eskisi gibi olmayacak " dedi.

MÜZİK DÜNYASI CAN ÇEKİŞİYOR

Deneyimli sanatçı "Bir şarkıyla şöhret olunabilir. Ama o şarkının üstüne bir şeyler koyulmazsa devamı gelmez. Bunun çok fazla örneği var. Camiamız adeta bir öğütme makinesi gibi. Mesela yarışma programlarındaki birçok kişiyi bir daha göremiyoruz. Sadece ünlü veya şöhret olmak mantığıyla hareket ettiğin noktada bir yerde patlıyorsun "dedi.

Cenk Yüksel ayrıca "Müzik dünyası can çekişiyor. Kaliteli müzisyenlerin sektöre kalp masajı yapması gerekiyor. Teknoloji çağında artık insanlar her şeye bir tıkla ulaştığından dolayı, onlara sunduğunuz ürün ya da eserlerin çarpıcı olması çok önemli. Dinleyiciye olan saygımdan dolayı her zaman en iyisini yapmaya çalışacağım ve kendimi farklı kılacak orijinal çalışmaların, projelerin peşinden gideceğim" açıklamasında bulundu.