Kültür Sanat 21.01.2023 15:18

25 Ocak 2023 " TRIO STARDIVARIUS -AKM ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ"

"Sadece Çaykovski" temasıyla Trio Stradivarius efsanevi besteci Pyotr İliç Çaykovski'nin oda müziğine kazandırdığı en seçkin eserlerden oluşan bir programla sahnede olacak.
25 Ocak 2023 " TRIO STARDIVARIUS -AKM ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ

‘ TRIO STRADIVARIUS ’

keman - çello - piyano

25 Ocak 2023 Çarşamba – 20.00

“SADECE ÇAYKOVSKİ”

P.I. Çaykovski  “Valse Sentmentale”  Çello ve  Piyano için No.6 Op 51

P.I. Çaykovski  “Nocturne” Çello ve  Piyano için No.4 Op 19

P.I. Çaykovski  “Pezzo Capriccioso” Çello ve  Piyano için Op. 62

P.I. Çaykovski  “Meditation“ Keman ve  Piyano için No.1 Op. 42

P.I. Çaykovski  “Valse-Scherzo“ C-Dur Keman ve  Piyano için  Op. 34

—— ARA  ——

P.I. Çaykovski  Çaykovski Piyano Trio  La minor, Op. 50

Ara dahil yaklaşık 90’ sürer.

Trio Stradivarius AKM ayrıcalığı ile İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor…

“Sadece Çaykovski” temasıyla Trio Stradivarius  efsanevi besteci Pyotr İliç Çaykovski’nin oda müziğine kazandırdığı en seçkin eserlerden oluşan bir programla  sahnede olacak. Üçlü Türkiye’deki ilk konserlerinde çok nadir seslendirilen Çaykovski’nin başyapıtı  “Piyano Üçlüsü Op.50” ile taçlandırarak İstanbullu müzikseverlerle unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Çaykovski'nin “Piyano Üçlüsü Op.50”, bir baş yapıt olmasının yanı sıra gerçekten türünün tek örneğidir. 19. ve 20. yüzyıl Avrupalı trioların standart repertuarılarında ki diğer eserlerin çok ötesinde  kendi  niş kurgusu ve tarzı ile benzersizdir. Kalın, zengin dokuları, harika melodileri, etkili duygusallığı ve çağdaşlaşlarına nazaran kendine özgü yeni formu ile bestecinin adeta mükemmelliğinin  karakteristiğidir, ve tam olarak Çaykovski'nin yaratıcılığından notalara dökülmesini istediğimiz her şeydir. Çaykovski kesin klasik şemalar hakkında endişelenmek yerine kendi yaratıcılığını takip eden içgüdü ve ilhamdan adeta akıyormuş gibi doğal görünen tınısıyla bu eserinde tüm dinleyenleri büyülemekte.

Her biri kendi enstrümanlarında solist virtüöz olan kemancı Kirill Troussov, çellist Benedict Kloeckner ve piyanist Alexandra Troussova’dan kurulu Trio Stradivarius bu eseri  belkide hiç olmadığı kadar içeselleştilmiş bir duygusallıkta çalarak  dinleyicileri bestecinin iç dünyasının derinlerine doğru bir yolculuğa çıkartacak.

Trio Stradivarius Çaykovski’nin tüm şaheserlerinin hepsinin bir arada çalınacağı bu konseri Çaykovski’ye adıyorlar.