Kültür Sanat 14.10.2019 00:30

20 MİLYONDA BİR RASTLANAN SES!

Türkiye'nin ilk kontrtenor sesi olarak tanınan Cenk Yüksel, geçtiğimiz gece Okan Bayülgen'in televizyon programına konuk oldu.
20 MİLYONDA BİR RASTLANAN SES!

Cenk Yüksel programda; konservatuvarda Opera Sanatçısı Erol Uras ile tenor olarak şan derslerine başladığı andan itibaren egzersizler esnasında kontrtenor olduğu ortaya çıktığından bahsetti.

Uzun yıllar boyunca Tarkan'ın vokalistliğini yapan ve Akademi Türkiye'den de tanıdığımız başarılı sanatçı Cenk Yüksel;
Okan Bayülgen'in sunduğu Uykusuzlar Klübü'ne anlattı;

''Kontrtenor yani kadın seslerini de kullanabilen erkek sesi. Normal insanlara göre bizim birkaç milim daha uzun ses tellerimiz var.
Dolayısıyla çok özel bir eğitim alınması gerekiyor. Türkiye’de kontrtenor yetiştiren, özel eğitim veren bir konservatuar yok açıkçası;
ama yine de hocalarım operada eğitim almam gerektiğini düşündükleri için İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı şan bölümünde tenor olarak eğitimime devam ederken, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı opera şan bölümünde de çok sevgili hocam Çağnur Günsan ile çalışmaya başladım ve kontrtenor olarak orada yetiştim. Hatta İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın tarihinde kontrtenor sınav vererek girmiş ve kazanmış ilk kontrtenor öğrencisi ben oldum.''