Kültür Sanat 24.11.2022 19:08

18 ÇAĞDAŞ TÜRK SANATÇININ KATILDIĞI AURA / CONTEMPORARY TURKISH ART SERGİSİ HOLLANDA PULCHRI STUDIO ART CENTER'DE AÇILIYOR

Türk Çağdaş Sanatını tanıtmak amacı ile düzenlenen Aura/ Contemporary Turkish Art sergisi, Hollanda'nın Den Haag (Lahey) kentinde yer alan Pulchri Studio Sanat Merkezi'nde 3 Aralık'ta' açılıyor.
18 ÇAĞDAŞ TÜRK SANATÇININ KATILDIĞI  AURA / CONTEMPORARY TURKISH ART SERGİSİ  HOLLANDA PULCHRI STUDIO ART CENTER'DE AÇILIYOR

1 Ocak 2023’e kadar açık kalacak sergiye, yaşayan ve eserleriyle öne çıkan 18 Çağdaş Türk sanatçısı katılıyor. Bağımsız Sanat Vakfı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan serginin koordinatörlüğünü Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı, küratörlüğünü Ahmet Özel üstleniyor.

Resim ve enstalasyon olmak üzere toplam 84 eserin yer alacağı sergiye sanatçı olarak Ahmet ÖZEL, Bahar KOCAMAN, Bahri GENÇ, Berna ERKÜN, Engin BEYAZ, Erhan LANPİR, Erkan ÖZDİLEK, Feride BİNİCİOĞLU, Figen BATI, Hülya YAZICI, Kerim KILIÇARSLAN, Korkut TİRYAKİ, Mehtap ÖZDEMİR, Müfit İŞLER, Nur ÖZALP, Ruşen Eşref YILMAZ, Sabahat ÇIKINTAŞ, Şeniz AKSOY katılıyor.

Hollanda Pulchri Studio Art Center’da gerçekleşecek olan sergi, geçmişi uzun yıllara dayanan Türk-Hollanda kültürel ilişkilerine çağdaş sanat üzerinden bir ivme kazandırarak, iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Aura/ Contemporary Turkish Art, dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara karşın, sanatın etkin diliyle ‘dostluk’ ve ‘barış’ söylemine vurgu yaparak, ülkeler arasındaki sınırları ortadan kaldırmayı, amaçlıyor.  

Sergi,T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Anadolu Ajansı, T-Art log, CitySan, İkbal  sponsorluğunda  gerçekleşiyor.